22 Ocak 2008 Salı

Browni


Kullanılan Malzemeler
2,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
50 gr erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

üst sos malzemesi
40gr bitter çikolata( küçük paket)
1/3 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı katı halde tereyağ

Yapılışı
  • Yumurtalar, şeker ve vanilya mikserle çırpılır. 
  • Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki erimiş tereyağ  ilave edilir. 
  • Çırpmaya devam ederek oda sıcaklığındaki süt ilave edilir.
  •  Diğer yanda un, kabartma tozu ve kakao birlikte elenir . 
  • Üç bölüm olarak yumurtalı karışıma eklenir, sadece çırpma teli ile tam olarak karışması sağlanır.
  • Tereyağı ile yağlanmış kalıba aktarılır, önceden ıstılmış 180 C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.  
  • Bitter çikolata katı ,tereyağ ve süt benmari usulü eritilir .
  • Fırından çıkmış ve ılınmış kekimiz kalıptan alınır.
  • Hazırlanan çikolatalı sos keke bir bıçak veya fırça yardımı ile keke  sürülür. 
  • Biraz dinlendirip servis edilir. 
  • İsteğe bağlı olarak, kekinizi mikrodalga fırınında ısıtarak , vanilyali dondurma ile de  servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Benmari usulü: Metal bir kaba su alınır,ocağa konur. İçine ısıya dayanıklı bir cam kap daha yerleştirilir. Eritilecek malzeme örn; çikolata , bu kabın içine konur ve su ısındıkça çikolata erir.

1 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Nuriye'cigim,
BEn bunu hemen yapacagim, ilk firsatda, cok guzeldi:))
Sevgiler..