Kullanılan Malzemeler
2,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
50 gr erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üst sos malzemesi
2,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 çay bardağı + 2 yemek kaşığı süt
50 gr erimiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üst sos malzemesi
40gr bitter çikolata( küçük paket)
1/3 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı katı halde tereyağ
Yapılışı
1/3 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı katı halde tereyağ
Yapılışı
- Yumurtalar, şeker ve vanilya mikserle çırpılır.
- Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki erimiş tereyağ ilave edilir.
- Çırpmaya devam ederek oda sıcaklığındaki süt ilave edilir.
- Diğer yanda un, kabartma tozu ve kakao birlikte elenir .
- Üç bölüm olarak yumurtalı karışıma eklenir, sadece çırpma teli ile tam olarak karışması sağlanır.
- Tereyağı ile yağlanmış kalıba aktarılır, önceden ıstılmış 180 C ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Bitter çikolata katı ,tereyağ ve süt benmari usulü eritilir .
- Fırından çıkmış ve ılınmış kekimiz kalıptan alınır.
- Hazırlanan çikolatalı sos keke bir bıçak veya fırça yardımı ile keke sürülür.
- Biraz dinlendirip servis edilir.
- İsteğe bağlı olarak, kekinizi mikrodalga fırınında ısıtarak , vanilyali dondurma ile de servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Benmari usulü: Metal bir kaba su alınır,ocağa konur. İçine ısıya dayanıklı bir cam kap daha yerleştirilir. Eritilecek malzeme örn; çikolata , bu kabın içine konur ve su ısındıkça çikolata erir.
1 yorum:
Nuriye'cigim,
BEn bunu hemen yapacagim, ilk firsatda, cok guzeldi:))
Sevgiler..
Yorum Gönder