Üniversite yıllarında, yurtta kalmış bir insan olarak, makarnayı hep çok sevmişimdir. Gece 23 .oo 'ten sonra yurdun elektrikli ocağı kullanılarak pişirilen salçalı ve naneli makarnalar- bazen salça bile bulamazdık- bütün oda arkadaşlarımızı sevince boğar, iştahla mideye indirilirdi. Tepeleme tabağımı doldurur, yanında çay ile -iğğk - kalori malori düşünmeden adeta yutardım. Makarnamızı yerken diğer odalardan tesadüfen gelen arkadaşlarımız da sebeblenir, bir iki çatal bile olsa tadına bakarlardı. O günlerden kalan çok özel bir sevgi bağım vardır makarna ile... Şimdide 10 dk. lık tek kişilik öğünlerimde bana eşlik eder. Tabii daha kontrollü olarak.
Burada tek kişilik ölçü veriyorum, kişi sayısına göre ayarlanabilir kanısındayım.Kupa dediğim hani şu neskafe içilen büyük fincan oluyor.
Malzeme
1 Kupa Makarna ( kepekli olursa daha sağlıklı olur (ah !gözlerim yaşardı))
1 iri domates ( domatesi sadece yazın kullanalım, yok ise 1 tatlı kaşığı salça)
1 sarımsak
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam kekik
istenildiği kadar beyaz peynir veya parmesan peynir
Yapılışı
Uygun bir tencerede kaynamakta olan suya 1 çay kaşığı tuz, ardından da makarnaklarımızı boca edelim, saatimizi 10 dk. ya ayarlayıp , hemen sosun hazırlanmasına geçelim. Domates rendeleyelim. Bir tavaya zeytin yağını koyup, yakmadan hemen rende domatesi ve ikiye bolünmüş sarımsağı ilave edelim. 5 dk. kadar yakmadan, ısıtarak sosumuzu özleştirelim.Bir tutam kekik ve istersek haşlama suyunda bir iki kaşık alıp sosumuza ilave edebiliriz. Bu arada makarna haşlanmış olacaktır. Süzülen makarnaya hemen sosu dökelim , karıştırıp servis tabağına alalalım.Yanına bir dilim peynir ve güzel bir içecek, tamamdır...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder