9 Ocak 2008 Çarşamba

Fesleğenli Mantar Sote



Kullanılan Malzeme
400gr mantar (kültür, kestane)
1/4 zeytin yağı (riviera tipi)
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
6/8 yaprak taze fesleğen veya 1 çay kaşığı fesleğen kurusu
1/4 demet maydonoz

Yapılışı
Soğan ince ince doğranır, mantarlar sapları koparılarak ayıklanır, üzerine yapışan çöpelleri elle temizlenerek bol su ile yıkanır, süzdürülür. Mümkünse kağıt havlu ile kurulanır ve büyüklüğüne göre 2 veya 4 e bölünür. Zeytinyağı bir tavaya alınır, içine kıyılmış sarımsaklar ve soğanlar atılır, yanmadan şeffaflaşmaları sağlanır. Doğranmış mantarlar ilave edilir, önce kısık ateşte bıraktıkları suyu çekinceye kadar, kavurmaya devam edilir. Mantarlar pişince, içine ince kıyılmış fesleğen, maydanoz, tuz ve çekilmiş karabiber ilave edilip, karıştırılır. Sıcak sıcak servis edilir.


Bu yemek garnitür olarak her türlü etin yanında çok iyi gider. Ayrıca sade olarak haşlanan makarnaya, varsa rende parmesan peyniri ile harika bir sos olur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: