30 Ocak 2008 Çarşamba

Hülya'nın Kıymalı Böreği

Kullanılan Malzeme
5 yufka
sos için
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İç malzeme
500gr yağsız kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 çay kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ (içi kavurmak için
1-2 yemek kaşığı serpmek için beyaz susam
tuz , karabiber,
Yapılış
Kıyma tavaya alınır,rengi dönüp, suyunu çekince, yağı konur, kavrulur, jülyen (ince ve kısa )doğranmış kuru soğan ve rendelenmiş havuç ilave edilir. Yumuşayan havuç ve soğana salçası ilave edilir. İsteğe göre tuzu ve karabiberi ayarlanır.
Yağ, süt ve yumurta çırpılır . Fırın tepsisi hafifçe yağlanır, ilk yufka kenarları sarkacak şekilde düzgün yayılır. Hazırlanan sostan bir miktar yufkaya sürülür, ikinci yufka buruşturularak tepsiye yerleştirilir. Tekrar sostan sürülür, üçüncü yufka yine buruşturularak yerleştirilir, Hazırlanan için tamamı yufkanın yüzeyine düzgün şekilde yayılır. Dördüncü yufka buruşturularak yayılır, sosu sürülür. Son yufka da buruşturularak tepsiye yerleştirilir, kenardan sarkan yufkalar toparlanır. Kalan sosun tamamı yüzeye yedirilir, üzerine beyaz susam serpilir ve 180 derecedeki fırınd, yaklaşık 45 dakika, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: