Kullanılan Malzeme
1 adet yufka
1 adet havuç
7-8 adet mantar
1 avuç dolusu soya filizi
2 adet taze soğan
1 tutam maydonuz
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 dolu yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için yeterince ayçicek yağı
Yapılışı
Havuç kazınır ve kibrit çöpü inceliğinde kıyılır.İstenirse iri iri de rendelenebilir. Mantarlar yıkanır, kurutulur, ince dilimlenir. Taze soğanlar yeşil bölümleri ile birlikte 1 cm iriliğinde doğranır. Soya filizi yıkanır.
Tavaya havuç ve sıvı yağ konur, tahta bir kaşıkla karıştırılarak pişirilmeye başlanır. 2 dk sonra doğranmış mantarlar ilave edilir. Karıştırılır ve bir kapak kapatılarak kısık ateşte mantarları sularını salması sağlanır. 2 dk sonra kapak açılır, mantarlar diriliklerini kaybetmişler ve saldıkları suyu çekmişlerse, sırasıyla soya filizi, taze soğan, soya sosu ve bolca karabiber ilave edilir. Soya sosu tuzlu bir malzeme olduğu için ekstra tuz konmasına gerek yuktur. 1 dk karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Kıyılmış maydanozu konur ve ılınması için ayrı bir kaba alınır.
Bu arada yufka 8 parçaya ayrılır. Hazırladığımız iç ile tombul sigara börekleri sarılır. Kızdırılmış bol sıvı yağda, yakmadan çıtır çıtır kızartılır. Kağıt havlu üzerinde 1 dk. bekletilerek fazla yağları uzaklaştırlmalıdır. İştah açıcı olarak soya sosu ile servis edilir. İstenirse yufkalar daha küçük kesilerek börekler daha küçük sarılabilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder