11 Ocak 2008 Cuma
Sebzeli Omlet
1 kişilik
Kullanılan Malzeme
1 adet kırmızı etli biber
1 adet taze soğan
5 adet mantar
1 yemek kaşığı zeytin yağ (riviera tipi)
2 yumurta
1 tutam dere otu veya maydanoz.
Yapılışı
Kırmızı biber,mantarlar ve taze soğan ince doğranır. Tavaya zeytin yağı konur, hemen biber atılır, 1-2 dk kısık ateşte sotelenir, mantarlar atılır 1 dk çevrilir ve bir kapak kapatılır. Kısık ateşte 2 dk kendi hallerine bırakılır. Yumurtalar bir kaseye kırılır, tuz, ince kıyılmış dereotu veya maydanoz eklenir, birlikte çırpılır. Kapağı açılıp şöyle bir karıştırılan sebze karışımının üzerine dökülür. Tavayı sallayarak yumurtaların iyice yayılması sağlanır. Yumurtaları pişince servise hazırdır. Yanına sıcacık bir çay, bir parça peynir ve kızarmış ekmek çok iyi gider.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder