4 Ocak 2008 Cuma

Yayla Çorbası

Fotoğrafını en kısa zamanda yenileyeceğim, söz !

Kullanılan Malzeme 4 kişilik

3 Y.K. yoğurt
1 Y.K. tepeleme un
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 limonun suyu
4 S.B. et veya sade su
1/2 yemek kaşığı kuru nane
25gr tereyağ
1 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı
Yıkanmış pirinç tencerede 2 su bardak sade suda iyice haşlanır. Bir miktar helmelenmesi/lapalaşması gerekir. Diğer yanda geniş bir çukur kapta yoğurt, un, limon suyu ve yumurta, varsa bir çırpma teli ile iyice çırpılır.
Haşlanmış, helmelenmiş, lapa haline gelmiş pirince et/sade su ilave edilir. Tel ile şöyle bir karıştırılır. Çırptığımız yumurta-yoğurt terbiyesine, pirinçli-et sulu taraftan 1 kepçe alınır ve terbiyeye karıştırılarak ılıştırılır. Ilıklaşan terbiye, çorbaya tahta bir kaşık ile yavaş yavaş karıştırılarak yedirilir. Çorbamız, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılmalıdır.
Diğer tarafta bir tavada tereyağ, zeytin yağı ve nane yanmadan ısıtılmalıdır. Hafif yağ kokusu çıkınca hemen çorbaya dökülür, karıştırılır. Çorbaya tuz en son katılır, yoksa terbiyesi kesilebilir. Çorbamız bir taşım daha kaynatılır. Servise hazırdır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: