Kullanılan Malzemeler ( 4 kişilk)
1 orta boy domates
1 yumurta
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1+1/2 yemek kaşığı un
25gr tereyağ
1/2 çay bardağı tel veya arpa şehriye
4 su bardağı et veya tavuk suyu (veya sade su)
1 tutam kuru nane, tuz
Yapılışı
Kabukları soyulup, küp doğranmış domates tereyağ ile tencereye alınır, hafifçe çevrilir. Tel şehriye ilave edilir, 1 dakika daha pişirilir. 4 su bardağı sıcak et su eklenir. Göbeğinden kaynayacak şekilde harlı ateşe alınır. Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un, nane ve yoğurt çırpılır, gerekirse biraz sulandırılır. Şehriyeler pişince, çorbanın suyundan bir iki kepçe alınır ve terbiye ılıştırılır. Kaynayan çorbaya yavaşca ilave edilir, terbiye pişip kıvamı gelinceye kadar karıştırılır. Fazla kıvamlı olursa sıcak su eklenebilir. Bir taşım kaynayan çorbamız hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder