22 Şubat 2008 Cuma

Domatesli Terbiyeli Çorba

Çorba hemen her evde pişen, bilhassa kış ayları için ideal bir yemek. Farklı malzemeler içeren modern tarifler her ne kadar ilgi çekse de bizim geleneksel çorbalarımızın yeri başkadır. Bu çorba da onlardan biri. Hem çok besleyici, hem de alışık olduğumuz tatları içermesi, bilhassa çocukların bu tadı sevmeleri, işimizi bir hayli kolaylaştırıyor.



Kullanılan Malzemeler ( 4 kişilk)
1 orta boy domates
1 yumurta
1 yemek kaşığı katı yoğurt
1+1/2 yemek kaşığı un
25gr tereyağ
1/2 çay bardağı tel veya arpa şehriye
4 su bardağı et veya tavuk suyu (veya sade su)
1 tutam kuru nane, tuz

Yapılışı
Kabukları soyulup, küp doğranmış domates tereyağ ile tencereye alınır, hafifçe çevrilir. Tel şehriye ilave edilir, 1 dakika daha pişirilir. 4 su bardağı sıcak et su eklenir. Göbeğinden kaynayacak şekilde harlı ateşe alınır. Bu arada ayrı bir kapta yumurta, un, nane ve yoğurt çırpılır, gerekirse biraz sulandırılır. Şehriyeler pişince, çorbanın suyundan bir iki kepçe alınır ve terbiye ılıştırılır. Kaynayan çorbaya yavaşca ilave edilir, terbiye pişip kıvamı gelinceye kadar karıştırılır. Fazla kıvamlı olursa sıcak su eklenebilir. Bir taşım kaynayan çorbamız hazırdır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: