16 Şubat 2008 Cumartesi

Şeniz'den Avakadolu Dip Sos


Bu tarif arkadaşim Şeniz'den alınmış ve tarafımdan uygulanmıştır. Atıştırmalık olarak süper, hem besleyici, hem de lezzetli. Eğer cips ile yenecekse, sade olanını tercih edin, daha uygun. Ayrıca değişik kanepelerin yapımında da kullanılabilir. Füme somon ile iyi oluyormuş. Davetler için şık bir başlangıç yemeği! Bekleyin,onu da yapıp en kısa zamanda resimleyeceğim. İşte avakadolu dip sos tarifimiz;
Kullanılan Malzemeler 1
olgun avakado
Yarım küçük soğan
Yarım domates
1 kırmızı biber (orta boy)
1 yeşil biber
1-2 kaşık süzme yoğurt (normal susuz yoğurt da olabilir.)
Yarım limonun suyu
Toz kişniş, karabiber, toz kırmızı biber (Şili biberi, acı sevmeyenler tatlısını kullanabilir.), tuz

Yapılışı
:
Avakado soyulur. Ortasındaki çekirdek çıkarılır. Bir çatal yardımıyla püre olana dek ezilir. Domates, yeşil biber, kırmızı biber, soğan ( Önceden tuzla ovulup acısı alınırsa iyi olur.) çok küçük doğranır. (Kıvam için bu çok önemli, çentilmiş kadar küçük parçalar olmalı.) Avakado, yoğurt, limon suyu, tuz, baharatlar, doğranmış sebzeler iyice karıştırılır. İsteğe göre limon suyu eklenebilir. Kişniş avakadoya çok yakıştığı için bol kullanılabilir. Salata mısır cipsi ile servis yapılabilir.
Eğer istenirse soğan koymadan da hazırlanabilir. O zaman diğer malzemeler biraz arttırılabilir. Bu dip sosu taze taze yapıp, hemen tüketilmenizi öneriyorum. Biraz bekleyince, sulanıyor.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: