13 Şubat 2008 Çarşamba

Nurhan Yenge' nin Tepsi Mantısı


Kullanılan Malzeme 10 Kişilik
Hamuru için
1 kg un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme
750 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
karabiber, tuz ve kuru nane
Sos malzemesi
çırpılmış yoğurt
50 gr tereyağ,
1 yemek kaşığı domates salçası
kuru nane

Yapılışı
Hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Üzerine temiz bir bez örtülür 30 dakika kadar buz dolabiında dinlendirilir. İç malzemesi karıştırılarak hazırlanır. Hamur 5 bölüme ayrılır. Yufka açılır ve karelere bölünerek içleri doldurulur. Klasik şekilde hazırlanan mantılar yağlanmış bir tepsiye dizilirler. Resimde görülen mantı alüminyon tepside normal ocak üzerinde arada bir sallanarak kızartılınmış. Mantı tepsiyle fırında da kızartılarak hazırlanabilir. Kızartma sonrasında, mantıların üzerine çıkacak kadar sıcak et suyu veya sade su ilave edilir. Mantılara ocak üzerinde iken, ilave edilen et suyunu çektirtilir, servis tabağına alınır. Tereyağında ezilerek pişirilen salcalı sos ve yoğur ile servis edilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: