9 Şubat 2008 Cumartesi

Nurhan Yengenin Kış Sebzeleri Çorbası


Herkesin kendine göre pişirdiği bir sebze çorbası vardır. Yazın yaz sebzeleri , kış mevsiminde kış sebzeleri girer bu çorbaya . İşte size soğuk kış günleri için şifa niyetine bir sebze çorbası. Ben çok beğendim ve tarifi sizinle paylaşmak istedim. İçinde yok yok, et suyu ile de tam süper ...
Kullanılan Malzeme -8 kişilik
1 kuru soğan
1 patates
1 pırasa
1 havuç
5-6 dal ıspanak
1 çay bardağı mercimek
1 çay bardağı pirinç
yumruk büyüklüğünde bir parça beyaz lahana
1 kereviz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytin yağ
kırmızı pul biber
Sade su veya Et suyu

Yapılışı
Bütün sebzeler küçük doğranır, pirinç ve mercimek yıkanır. Üzerine örtüncetye kadar su ile büyük bir tencerede, sebzeler ve bakliyat yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişirme sırasında oluşan köpükler dikkatle alınır. Hafıf ılınınca blendırdan gecirilir. Varsa et suyu ile kıvamı isteğe göre ayarlanır. Tereyağ, sıvı yağ ve pul biber birlikte çorbaya kızdırılarak ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
Afiyet Olsun






Hiç yorum yok: