6 Şubat 2008 Çarşamba

Pastırmalı Üçgen Börek


Bu tarif Mutfak Rehberi isimli yemek dergisinden alınmıştır.
Kullanılan Malzemeler3 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt ( katı yerinden)
1/2 Su bardağı sıvı yağ (zeytinyağ da olabilir)
150 gr pastırma
150 gr taze kaşar peyniri
1 adet irice domates
½ demet maydanoz
Yapılışı
Pastırmaları bıçakla kıyın. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın.Peyniri rendeleyin, maydonozları kıyıp, hepsini karıştırarak böreğin içini hazırlayın.
Derin bir kapta yumurta,yoğurt ve yağı karıştırın.
Yufkanın birini tezgaha serin. Yarısına hazırladığınız harçtan bolca sürün .Kuru olan yarısını üstüne katlayın. Tekrar harçtan sürün .Yufkadan enlemesine 8 cm. Genişliğinde şeritler kesin.Şeritlerin bir ucuna hazırladığınız içten koyarak yufkayı muska biçiminde sarın
Diğer yufkalarla da aynı işlemi tekrarlayın.Kalan yumurtalı karışımı böreklerin üzerine sürün en az bir saat buzdolabında dinlendirin .
Çörekotu serperek 175◦ısıtılmış fırında 35 dk. Pişirin.

Not: Bu böreği buzdolabında ne kadar çok bekletirseniz pişerken o kadar çok kabarırır. Önceden hazırlayıp buzluk poşetlerine yapışmayacak şekilde yerleştirerek derin dondurucuda 3 ay saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: