27 Şubat 2008 Çarşamba

Püreli Kebab

Yıllar önce çok sevdiğim bir arkadaşımdan duymuştum bu yemeği, annesi çok güzel yaparmış. Sonraları nasıl yapıldığını ögrendim ve kendimce yapmaya başladım. Evde 3 kişilik yapıyorum ve hemen tüketiyoruz. Yanınada güzel bir pilav, mevsimine göre salata , afiyet olsun...Kullanılan Malzeme 3 kişilik
kebabı için
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 domates
1 servis kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ayçiçekyağ
Püre için
4 patates
10 gr tereyağ
yarım çaybardağı süt
bir çimdik muskat rendesi
tuz
Yapılışı
Kebabın yapılışı; Kuşbaşı doğranmış kuzu eti bir tencereye alınır, suyunu salıp çekmesi sonrasında bir yemek kaşığı sıvı yağda nar gibi kızartılır. Pişirilen etler yağı süzülerek ayrı bir kaba alınır, boşalan tencereye incecik doğranmış soğan ve zeytinyağ ilave edilir. Soğanlar hafifçe sotelenir, salça hafifçe sulandırılarak (veya rendelenmiş domates) ilave edilir. Biraz birlikte pişirildikten sonra etler tencereye ilave edilir, bir iki defa çevrilirler. 1 bardak sıcak su ilave edilir, etler iyice yumuşayıp, pişinceye kadar en az bir saat kısık ayar ocakta tutulur.

Pürenin yapılışı; Patatesler soyulur, kuşbaşı doğranır. Üzerini geçecek kadar su ile iyice haşlanır. Ezilecek kıvama gelince ocaktan alınır, tuzu, muskatı ve tereyağ ilave edilip henüz sıcakken çatalla ezilir. Ilık süt eklenir ve karıştırılır. Servis öncesinde gerekirse kısık ateşte ısıtılabilir.

Hiç yorum yok: