8 Şubat 2008 Cuma

Sokak Köftesi

Kullanılan Malzeme- 2 kişilik
250 gr az yağlı köftelik kıyma ( bonfile kısmından hafif yağlı ve yumuşak olduğu için)
tuz , karabiber
Yapılışı
Kıyma miktarı kişi sayısına , tuz ve karabiber de damak zevkine göre artıyor. Başka da katkı yok. Kimyon, pul biber gibi ilaveler bu köftede kullanılmıyor. Bu köfte çok pratik ve lezzetli. Yalnız kıymayı kasaptan alınca, buzluğa koymadan, hemen yoğurmak ve sokakta satılan köfteler gibi ufak ufak yapmak gerekir. Bu şekilde çok çabuk pişiyor, ayrıca bekletmeden sıcak sıcak hemen tüketmek gerekiyor. Soğuduğunda serleşiyor çünkü.
Köfteleri pratik olarak teflon tavada , resimdeki gibi, pişirebilirsiniz. Soğan, maydanoz ve domates garnitürü ile süper oluyor.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: