İşte size kavurması olan iki ot, şifa niyetine . Eğer çarşıda pazarda bulabilirseniz , hiç kaçırmayın aşağıdaki şekilde pişirin , sizde doğadan faydalanın.
Not: Benim otlar , annemin valizinde ta... Aydın - Söke'den geldi.
1 demet arapsaçı
1 demet ebegömeci
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı domates salçası
1/3 çay bardağı sıvı yağ
pul biber
Yapılışı
Otlar ayıklanır bol suda bekletilerek yıkanır. Tekrar demet haline getirilir, sap kısımları ayrı bir kaba alınarak, 1 cm. uzunluğunda doğranır. Yayvan bir tencereye kıyılmış soğanlar ve yağ alınır. Soğanlar kısık ateşte hafif terletilir, önce otların sap kısımları tencereye ilave edilir . 1 dakika döndürülür , kabukları soyulup kuşbaşı doğranan domatesler ve salça da ilave edilir, hafif tuz ekilir, kapağı kapatılır, 1 dakika daha pişirilir. Süre sonunda otların tamamı tencereye konur, üzerine pul biber serpilir, karıştırılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Sıcak, ılık veya soğuk her şekilde zevkle yenir.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder