14 Mart 2008 Cuma

Elmalı Cevizli Toplar- Nurten'den



Kullanılan Malzeme
1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi
3 adet ekşi elma
1 küçük su bardağı ceviz
1 paket hazır çikolata sosu
500 ml.süt
hindistan cevizi

Yapılışı
Bisküviler elle ufalanarak geniş bir karıştırma kabına alınır. Elmalar soyulur ve rendelenir. Cevizler hafif ağza gelecek iriliktedövülür. Elma bisküvi karışımına ilave edilir. Karıştırılır, ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır ve birbirlerine değmeyecek şekilde genişçe bir servis kabına alınır. Eğer top haline getirilemeyecek kadar kıvamı cıvıksa, bir iki bisküvi ilave edilerek kıvam arttırılabilir. Çikolata sos pakette belirtilen tarife göre hazırlanır, henüz sıcakkken hazırlanan toplar üzerine güzelce gezdirilir. Hindistan cevizi serpiştirilir. Oda sıcaklığında soğutulup buz dolabına kaldırılır. Servis yapılmadan önce 2-3 saat dolapta tutulması tavsiye edilir. İstenilen şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: