1 Kupa Kepekli Makarna
¼ kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı krem peynir
6 adet kestane mantarı
6 dal ıspanak
2 yemek kaşığı rende permasan peyniri
Yapılışı
İnce kıyılmış soğanlar, yağ içinde hafifçe terletilir. İnce kıyılan mantarlar ilave edilir. Kısık ateşte hafif tuz ilave edilerek , mantarların sularını salıp yumuşamaları sağlanır. Karıştırılarak hafifçe kavrulur, ince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir. Ispanakların rengi dönüp yumuşayınca krem peynir , tuz ve taze çekilmiş karabiber ilavesi yapılır, karıştırılır. Hazırlanan sos taze haşlanmış kepekli makarna ile harmanlanıp, parmesan peyniri ilavesi ile sıcak sıcak servis edilir. Arzu edilirse kepekli makarna yerine normal makarna ile de hazırlanabilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder