Ögle yemeği zamanı geldi, evdeyim ve yiyecek bir şey yok. Canım sebzeli, doyurucu ve sağlıklı bir şeyler yemek istiyor.Ama lezzetten de ödün vermek yok. Dolabı açtım, mantarlar bana göz kırpıyor, poşetteki ıspanaklar coşkuyla yapraklarını bana gösteriyor. Makarna yemek istiyorum ama, vicdanımın sesine kulak verip kepekli olanını alıyorum erzak çekmecesinden. Ve...resimdeki yemek 10 dakikada önümde hazır . Elimde çatal, zevkle dalıyorum makarnacığıma . Üstüne ne yesem acaba ?
Kullanılan Malzemeler-1 kişilik
1 Kupa Kepekli Makarna
¼ kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı krem peynir
6 adet kestane mantarı
6 dal ıspanak
2 yemek kaşığı rende permasan peyniri
Yapılışı
İnce kıyılmış soğanlar, yağ içinde hafifçe terletilir. İnce kıyılan mantarlar ilave edilir. Kısık ateşte hafif tuz ilave edilerek , mantarların sularını salıp yumuşamaları sağlanır. Karıştırılarak hafifçe kavrulur, ince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir. Ispanakların rengi dönüp yumuşayınca krem peynir , tuz ve taze çekilmiş karabiber ilavesi yapılır, karıştırılır. Hazırlanan sos taze haşlanmış kepekli makarna ile harmanlanıp, parmesan peyniri ilavesi ile sıcak sıcak servis edilir. Arzu edilirse kepekli makarna yerine normal makarna ile de hazırlanabilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder