28 Mart 2008 Cuma

Lorlu Kurabiye

Çocukluğumun en nadide lezzetlerinden birirdir, lorlu kurabiye. Malesef anneciğim yapmasını bilmezdi, ben hep arkadaşlarımın annelerinin yaptıklarını denk geldikçe yerdim. Çok sevdiğim bir tat, mis kokusu ile çay ile enfes gider. Tatlı lor kullanılması gerekir, ben Aydın'a gittiğimde oradan alıp getirmiştim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Kullanılan Malzeme500 gr. Tatlı Lor
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 paket kabartma tozu
50 gr. Tereyağ
Aldığı kadar un
Kağıt kek kalıpları (istenirse )
YapılışıGeniş bir karıştırma kabına tatlı lor alınır, ufalanır ortası açılarak yumurtalar kırılır, toz şeker ve eritilmiş ılık tereyağ ilave edilir. El ile karıştırılarak mümkün olduğunca lorun ezilmesi ve diğer malzemelerle karışması sağlanır. Kabartma tozu 2 su bardağı kadar un ile birlikte elenir. Yavaş yavaş karışıma ilave edilir, hamurun kıvamının yuvarlatılacak kadar artması gerekir. İlave un elenerek aldığı kadar hamura eklenir. Biraz cıvık olan, ama yuvarlanabilecek kıvamda bir hamur elde edilmelidir. Tepsi üzerine yağlı kağıt konup, aralıklı olarak kurabiye hamurları yerleştirilir. İstenirse kağıttan kek kalıplarına kaşıkla aktarılabilir. k180 C derece ısıtılmış fırında, kurabiyeler pembeleşip altları kızarıncaya kadar pişirilir. Kıvamı Mis kokulu kurabiyeler afiyetle yenir.

Afiyet Olsun

2 yorum:

Özlem Oktal dedi ki...

İnanmıyorum Nuriye. Lorlu Kurabiyeye bayılırım. Bir tarifini bulsam da yapsam derdim. Kaç kere arkadaşlarımdan istemişimdir. Fırsat bulup tarif alışverişi yapamamışızdır. Çok iyi oldu bu. Hemen print edip uygulayacağım. Sağol.

nuriye dedi ki...

Ozlemcim , bak benim de canim cekti simdi, ne zamandir yapmamistim. Lor alip yapayim bari...