18 Mart 2008 Salı

Sebzeli & Tavuklu Noodle

Kullanılan malzemeler - 2 kişilik
3 bölüm nodel
1 iri havuç
2 adet taze soğan
100 gr soya filizi
8 adet mantar
1 birim tavuk göğsü (tam göğüsün yarısı)
½ çay bardağı soya sosu
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı
Dışını kazıdığımız havuç, kibrit çöpü şekilde kıyılır. Tavuk göğsü yaprak şeklinde ( ince ve geniş) doğranır. Mantarlar sapları çıkarılarak, ince ince kıyılır. Taze soğanlar 2 cm. boyunda kıyılır. Tava veya varsa voga , yağ koyup ısıtılır tavuklar ilave edilir. Tahta bir kaşıkla hızlıca harmanlanır. Kıyılmış havuçlar ilave edilir hızlı karıştırma sürdürülür. Mantarlar ilave edilir , sebzeler yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika kısık ateşte pişirilir. Soya filizi ve taze soğan ilave edilir. Ateş harlandırılarak hızlıca karıştırılır. Soya sos ve karabiber ilave edilir, son bir karıştırma yapılıp ocak kapatılır.
Kaynar suda haşlanan noodle süzülür, sebze karışımı harmanlanır. İstenirse ilave soya sosu ile sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: