16 Nisan 2008 Çarşamba

Fesleğen Soslu Ilık Patlıcan

Kullanılan Malzeme
4 adet ince patlıcan
2 adet domates
2 diş sarımsak
5-6 yaprak taze fesleğen
kızartmak için ayçiçek yağı ve zeytinyağ karışımı ( bire bir oranda)

Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur ve yarım cm. kalınlığında dilimlenir. Tuzlanarak yarım saat kadar bekletilir. Bol su ile yıkanır, kağıt havlu veya bez ile kurulanır. Ne kadar iyi kurulanır ise kızartması o kadar başarılı olur. Karışım halindeki yağ tavaya alınır, patlıcanlar pembe pembe olacak şekilde yakmadan kızartılır, servis tabağına alınır. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranan domatesler tavaya alınır, ocağın altı kısılır. Üçe bölünmüş sarımsaklar tavaya ilave edilir. Bir dakika sallanarak sos kısık ateşte pişirilir. İnce kıyılmış fesleğenler tavaya alınır, 1 dakika harmanlanır. Fesleğenli sos patlıcanların üzerine dökülür. Ilık veya soğuk servis yapılır. Bu yemekte patlıcanların yağını kağıt havluyla filan çektirmiyoruz. Böylece ekmeğe yoğunca banabileceğimiz güzel bir sos birikiyor.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: