9 Nisan 2008 Çarşamba

Somonlu Marul Yaprakları

Fotoğraf:Nuriye U.

Kullanılan Malzeme
100 gr. füme somon
100 gr. krem beyazpeynir
1/2 su bardağı krema
1 yemek kaşığı doğranmış soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
2 göbek marul marul yada endive
Tuz ve karabiber



Yapılışı

  • Füme somon, krem peynir, krema soğan, limon suyuyla tuz ve karabiberi mutfak robotuna koyup püre haline gelene kadar iyice karıştırın.

  • Daha sonra bu karışımı küçük bir naylan torbaya doldurup buzdolabına koyun ve biraz sertleşmesi için birkaç saat bekletin.

  • Marul yapraklarından en güzel ve küçük olanları ayırıp iyice yıkayın.( Bulabiliyorsanız mevsiminde marul yerine endive yaprakları kullanmak daha iyi sonuç verir.)

  • Marul yapraklarını şık bir tabağa güzelce dizin.

  • Sertleşmiş karışımı koyduğunuz torbanın ağzını azıcık kesip pasta kreması koyar gibi her bir marulun ucuna bu karışımdan şekillice bir top sıkın. Bu işlemi karışım bitene kadar yapın. Çok bekletmeden servis edin.

Bu tarif Sn.Sunay Babahan'ın KİM KORKAR YEMEKLİ MİSAFİRDEN ! kitabından (yayınevi izniyle) alınmıştır, Teşekkürler

Hiç yorum yok: