28 Nisan 2008 Pazartesi

Mantarlı Körili Tavuk Sote

Kullanılan Malzeme - 2 kişilik
4 adet kalça şiş
2 adet taze soğan
3 diş sarımsak
10 adet mantar
yarım çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 dal taze fesleğen (veya ince kıyılmış mandanoz)
tuz, , karabiber
Yapılış
  • Yıkanıp süzülen kalça şişler iri kuşbaşı doğranır, yıkanıp kurutulan mantarlar ikiye bölünür.
  • Kalça şişler tavaya alınır, saldığı su tava arada sallanarak çektirilir.
  • Yağ ilave etmeden kendi yağı ile pişmesi sağlanır. Tam pişmeden doğranan mantar ilave edilir.
  • Mantarın, suyunu salıp çekmesi sağlanır. Suyunu çekince ince doğranmış taze soğan ve üçe bölünmüş sarımsaklar ve köri ilave edilir.
  • Sallanarak pişirmeye devam edilir. Etler pişmek üzere iken zeytinyağ ilave edilir.
  • En son tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğen (veya maydanoz ) serpiştirilir. Son bir kez karıştırılır.
  • Sıcak sıcak pilav ve patates kızartması ile servis edilir.

Not: Eğer önceden vakit varsa, doğranmış kalça şişler 1 saat kadar şu verdiğim terbiye içinde bekletilebilir. Pişirmeden önce hafifçe süzülerek tavaya alınarak yemeği pişirmeye başlanır.

terbiye sosu: 1 çaybardağı süt & 2 yemek kaşığı zeytinyağ & 1 çay kaşığı köri



Hiç yorum yok: