4 adet kalça şiş
2 adet taze soğan
3 diş sarımsak
10 adet mantar
yarım çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1-2 dal taze fesleğen (veya ince kıyılmış mandanoz)
tuz, , karabiber
Yapılış
- Yıkanıp süzülen kalça şişler iri kuşbaşı doğranır, yıkanıp kurutulan mantarlar ikiye bölünür.
- Kalça şişler tavaya alınır, saldığı su tava arada sallanarak çektirilir.
- Yağ ilave etmeden kendi yağı ile pişmesi sağlanır. Tam pişmeden doğranan mantar ilave edilir.
- Mantarın, suyunu salıp çekmesi sağlanır. Suyunu çekince ince doğranmış taze soğan ve üçe bölünmüş sarımsaklar ve köri ilave edilir.
- Sallanarak pişirmeye devam edilir. Etler pişmek üzere iken zeytinyağ ilave edilir.
- En son tuz, karabiber ve ince kıyılmış fesleğen (veya maydanoz ) serpiştirilir. Son bir kez karıştırılır.
- Sıcak sıcak pilav ve patates kızartması ile servis edilir.
Not: Eğer önceden vakit varsa, doğranmış kalça şişler 1 saat kadar şu verdiğim terbiye içinde bekletilebilir. Pişirmeden önce hafifçe süzülerek tavaya alınarak yemeği pişirmeye başlanır.
terbiye sosu: 1 çaybardağı süt & 2 yemek kaşığı zeytinyağ & 1 çay kaşığı köri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder