Arkadaşlar bu tarif gerçekten denemenizi istegim bir yemek. İnanın sonucundan cok memnun kalacaksınız. Malesef dolmanın resmini koyamadım, şimdilik idare ediniz. En kısa zamanda resim de gelecek...İlk denemenizi yarım ölçü hesabı ile yapabilirsiniz.
Kullanılan Malzeme
750 gr dolmalık biber( küçük, ince kabuklu, çıtır çıtır olanlardan seçiniz)
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
4 kuru soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 dolu yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı şeker
1 limon
- Yapılışı
Soğan irice rendelenir, maydanoz ve dereotu sapları ince kıyılır. - Fıstıklar zeytinyağında hafif pembeleştirilir, rende soğan , dereotu ve maydanoz sapları ilave edilir, beraberce hafifçe çevrilir.
- Yıkanmış süzülmüş pirinç katılıp bir iki defa karıştırılır. 2 bardak sıcak su ilave edilir, ağzı kapalı olarak kısık ateşte 10-15 dk. suyu çektirilir. Ocak söndürülüp hafif ılıtılır.
- İnce kıyılmış maydanoz dereotu, nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker ve limon suyu pişirilen pirince ilave edilir, pirinci zedelemeden karıştırılır.
- İçleri temizlenen biberlere harç doldurulur, tencereye dizilir. Üzerine 2 bardak sıcak su gezdirilir.
- Kısık ateşte suyu çekilinceye kadar pişirilir. Pişince üzerine 1 kahve fincanı kadar zeytinyağ gezdirilir ve dinlendirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder