6 Ağustos 2008 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCESİ

İlk defa Tarihi Ali Baba Balıkçısı'nda yediğim ve tarifini de ayak üstü Şef garson Nevzat Bey'den aldığım bir meze. Biz normal börülce ekşilemesi yapar çok da severiz. Bu yemek benim için de yeni . Ayrıca uzun zamandır bloğuma yeni bir ekleme yapmadığımı düşünürsek, tembelliğimi kırdığımın ispatıdır.
Deniz börülcesini migroslardan veya pazardan alabilirsiniz. Sert dalların ucuna adeta tutturulmu gibi görünen deniz börülceleri , haşlanınca temizleniyor. İnanın tahminizden daha kolay temizleniyor. Tadı da çok hoş , sakin bir lezzeti var.


Kullanılan malzeme
  • Bir demet deniz börülcesi
  • 1 şise sade maden suyu
  • zeytinyağ, limon, sarımsak ve tuz
Yapılışı
  • Deniz börülcesi bol suda yıkanır ve mümkünse suda 15- 20 dakika bekletilir.
  • Kaynayan bol su içine bir şişe sade maden suyu boşaltılır ve tuz ilave edilip börülceler kaynayan suya sokulur.
  • Gerekirse bir kepçe ile ara ara bastırılarak 20 dakika kadar kaynatılır.
  • Sürenin sonunda börülceler tencereden çıkarılır, soğuk sudan geçirilerek bir kaba çıkarılır.
  • Börülceler dallarının sert kısımlarından hafifçe tutulup çekilir. Zaten hemen sıyrılan börülceler elinize gelecektir.
  • Bu şekilde bir kaba ayıklanırlar. Zeytinyağ, 1 limonun suyu, 2 diş ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz ile karıştırılarak hazırlan sos üzerine dökülür .
  • Karıştırılarak servis edilir


1 yorum:

kimyager1067 dedi ki...

hayırlı ramazanlar