Kitabin adi ''Chicken " . Tavuk eti kullanilarak yapilan gercekten cok guzel tarifler var. Italyan , Thai, Chinese, Ispanyol ve Meksika mutfaklarindan secilmis yemekler bunlar. Beni bilen , tavugu cok sevdigimi de bilir. Ben de asagidaki tarifle basladim ise , hadi bakalim ... !
Malzemeler- 4 kisilik
- 6 yemek kasigi su
- 3 yemek kasisi soya sos
- 1 yemek kasigi misir nisastasi
- 3 yemek kasigi bitkisel yag
- 4 adet kemiksiz, derisi alinmis ve kusbasi dogranmis kalca sis ( eger parcalar kucukse 5 adet )
- 2,5 - 3 cm uzunlugunda zencefil koku, kabugu soyulmus ve ince dogranmis
- 2 dis sarimsak
- 2 dal kereviz yesilligi, ince kiyilmis ( istege bagli)
- 100 gr kadar kultur mantari
- 4 parca noodle
Yapilisi
- Kucuk bir kasede su, soy sos ve misir nisastasi karistirilir. Karisim bir kenara alinir.
- Var ise vok, yok ise genisce bir tavaya 2 yemek kasigi yag konur.
- Isinan yaga, tavuk parcalarimiz ilave edilir. 3 dakika veya etler pisinceye kadar surekli karistirilarak islem surer.
- Pisen etler tavadan bir baska kaba alinir.
- Kalan yag tavaya ilave edilir, sonra sarimsak, zencefilve kereviz saplari konur ve 2 dakika cevrilir.
- Ince dogranmis mantar konur ve 2 dakika daha pisirilir.
- Tavadan sebzeler alinir ve tavuklarin uzerine ilave edilir.
- Tavaya misir nisastali - soy soslu karisim alinir. Hafifce kaynatilip , katilasincaya kadar karistirilir.
- Uzerine pismis tavuklarimiz ve sebzeler ilave edilir , harmanlanarak isitilir.
- Paketin uzerindeki tarife gore bir iki dakika once haslanan noodel , 4 ayri tabaga alinir.
- Her bir noodle uzerine dort porsiyona ayrilan yemegimiz yerlestirilerek bekletmeden servis yapilir.
Afiyet olsun!
Not: Noodle istenirse, bildigimiz makarna gibi haslanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder