8 Nisan 2009 Çarşamba

Etli Nohut Yemegi



Dumani tuten bir tabak nohut yemegi , bayilirim.


Kullanilan Malzemeler - 6 kisilik
  • 2 olcu nohut ( veya 2 cup)
  • 200 gr kusbasi dana eti ( yagsiz tarafindan)
  • 1 orta boy sogan
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 4 yemek kasigi zeytinyag
  • tuz
Yapilisi
  • Nohutu en az bir saat kadar islatin, mumkunse aksamdan islatmis olun.
  • Uzerini iki parmak cikacak su ile kaynatin , 3-5 dakika kaynasin.
  • Suyunu suzup tekrar temiz soguk su alin ,tekrar 3-5 dakika kaynatin .
  • Kusbasi etleri yarim su bardagi soguk su ile bir tavada kaynatin , kanli kopugu ortaya cikinca da catalla etleri icinden bir kaba alin. (Bu islem opsiyoneldir, boylelikle yemeginiz daha hafif olur, ama isteyen eti yikayip , suzup, tencereye atabilir.)
  • Duduklu tencereye etler alinir ve zeytinyaginin yarisi ile soyle bir cevrilir.
  • Hemen yemeklik dogranmis soganlar , ilave edilir. Yarim dakika kadar kisik ateste soyle bir dondurulur.
  • Salcalar ikisi birlikte konur, yarim dakika daha hep baraber pisirilir. Haslanip suzulen nohutlar ilave edilir.
  • Zeytinyagimizin kalani ilave edilir ve 1 dakika kadar kisik ateste cevrilir.
  • Nohutlarin uzerine yaklasik iki parmak cikacak kadar kaynar suyu verilir, tuzu ilave edilir.
  • Duduklunun kapagi kapatilarak, et ayarinda , 40 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun !

Not:Nohutun cinsine gore bu sure kisalabilir.

Hiç yorum yok: