Dumani tuten bir tabak nohut yemegi , bayilirim.
Kullanilan Malzemeler - 6 kisilik
- 2 olcu nohut ( veya 2 cup)
- 200 gr kusbasi dana eti ( yagsiz tarafindan)
- 1 orta boy sogan
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 4 yemek kasigi zeytinyag
- tuz
- Nohutu en az bir saat kadar islatin, mumkunse aksamdan islatmis olun.
- Uzerini iki parmak cikacak su ile kaynatin , 3-5 dakika kaynasin.
- Suyunu suzup tekrar temiz soguk su alin ,tekrar 3-5 dakika kaynatin .
- Kusbasi etleri yarim su bardagi soguk su ile bir tavada kaynatin , kanli kopugu ortaya cikinca da catalla etleri icinden bir kaba alin. (Bu islem opsiyoneldir, boylelikle yemeginiz daha hafif olur, ama isteyen eti yikayip , suzup, tencereye atabilir.)
- Duduklu tencereye etler alinir ve zeytinyaginin yarisi ile soyle bir cevrilir.
- Hemen yemeklik dogranmis soganlar , ilave edilir. Yarim dakika kadar kisik ateste soyle bir dondurulur.
- Salcalar ikisi birlikte konur, yarim dakika daha hep baraber pisirilir. Haslanip suzulen nohutlar ilave edilir.
- Zeytinyagimizin kalani ilave edilir ve 1 dakika kadar kisik ateste cevrilir.
- Nohutlarin uzerine yaklasik iki parmak cikacak kadar kaynar suyu verilir, tuzu ilave edilir.
- Duduklunun kapagi kapatilarak, et ayarinda , 40 dakika pisirilir.
Not:Nohutun cinsine gore bu sure kisalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder