22 Nisan 2009 Çarşamba

Ev Yapimi Cilekli Tart

Degisik isik ve acida ayni tart, iki ayri goruntu!
Eglenceli bir Cilek Tarlasi gezisi, toplanan taze cilekler . Iste mutlu son !

Kullanilan Malzemeler
Tart hamuru
  • 2 cup un (su bardagi)
  • 110 gr tereyagi
  • 1 yumurta
  • 1 cay bardagi pudra sekeri
  • 1 tutam tuz
  • 2 cay kasigi soguk su
Kremasi
  • 1 su bardagi sut
  • 1, 5 corba kasigi pudra sekeri
  • 2 corba kasigi un
Ust jolesi ve suslemesi
  • 1 paket Dr.Oetker Red Glaze( 10 gr lik paketlerde olan)
  • 2 yemek kasigi toz seker
  • 1 cup soguk su ( su bardagi )
  • yarim kg. taze cilek , ayiklanmis ve ikiye bolunmus.
Yapilisi
  • Un , oda sicakliginda yumusatilmis tereyag, yumurta , seker , tuz , su ve vanilyayi karistirip iyice yogurun.
  • Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edeceksiniz. Hazirladiginiz hamuru top haline getirip oda sicakliginda, uzeri ortulu olarak yarim saat dinlendirin.
  • Dinlendirdiginiz hamuru merdane ile actiktan sonra yaglanmis unlanmis tart kabinin icine, kenarlari da kaplayacak sekilde yerlestirin.
  • Kenarlarini duzeltin, catalin disleri ile hamurun uzerinde delikler acin.Dip kenarlarini bastirarak , hamurun uzerini tamamen ortecek kadar yagli kagit serin.
  • Hamurun kabarmasini ve piserken kabarcik olmasini onlemek icin kagidin uzerine bir avuc kadar fasulye veya nogut serpistirin.
  • Kenari kizarip kabuk sertlesene kadar 10 dakika 180 derece C ( 350 derece F) firinda pisirin.
  • Sonra kagidi alin ve 5 dakika daha pisirin. Sogumaya birakin
Krema yapilisi & Tartin suslenmesi
  • Bu arada kremayi hazirlayin . Sut, seker ve unu kisik ateste surekli karistirilarak pisirin,sogutun. Kivami muhallebe ayarinda olmalidir.
  • Diger yanda soguyan tarti kalibindan , dumduz bir servis tabagina cikarin. Ayakli pasta servis tabagi bu amac icin cok uygundur.
  • Kremayi tartin icine guzelce yayin.
  • Ayiklanmis ve ikiye bolunmus cilekleri duzgun bir sekilde dizin.
  • Glazeyi paketinin uzerinde belirtilen sekilde hazirlayin. (Tam tarif arkasinda var)
  • Cileklerin uzerinde bolca gezdirin , zaten hemen donacaktir.
Not: Tamamen sogumasini bekleyip servis yapabilirsiniz. Cok gerekmedikce buz dolabina koymayin.
Afiyet olsun !

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sagol Nuriye'cim,

Gercekten de cok eglenceli bir gezi oldu.
Resimler ve anlatiminda cok hos dogrusu.
Ya o cilekli tarta ne demeli. Yemede yaninda yat dogrusu.Ellerine saglik.

Cok opuyorum.

Gokcen

nuriye dedi ki...

biz de cok eglendik gercekten !