Bu tarifi sevgili arkadasim Erdem'den aldim. Misir unu ile hazirlanan tarifler ondan sorulur. Onun yaptigi kasnukadan yemedim ama methini cok duydum ve denemeden edemedim.
Ben tarife 2 kasik yogur ilavesi yaptim. Ayrica son asamada karistirma kabinda cok hamur kalmisti, ben de daha kolay siyirabilmek icin son olarak 1/4 bardak sut ilave ettim. Onuda tepsinin uzerine bosaltim. Soyle bir sallayarak karisima yedirdim.
Sonuc cok lezzetli ve bir o kadar saglikli bir hamur isi.
Lutfen deneyin , begeneceksiniz!
Kullanilan malzemeler
- 2 yumurta
- Yarim su bardagi sut ( ilave ceyrek bardak da en sonunda gerekiyor)
- Yarim bardak siviyag ( ben aycicek yagi kullandim)
- 1 su bardagi misir unu
- Yarim su bardagi un
- Yarim kg. pirasa ( beyaz yerleri ve en taze yesil kisimlari)
- 5- 6 adet taze sogan
- 1 pk. kabarma tozu ( 1 tatli kasigi)
- 2 dolu yemek kasigi yogurt
- 1 cay kasigi kadar tuz, arzuya gore pul biber ve karabiber
- Pirasalar ve taze soganlar yikanip, cok ince kiyilir.
- 2 yumurta , yarim bardak sut , yogurt , siviyag, guzelce cirpilir.Tuzu ve diger baharatlari ilave edilir.
- Karisima misir unu , normal un ve kabartma tozu ilave edilir. En son olarak da kiyilmis pirasa sogan karisimi koyulur. Malzemelerin iyice harmanlanmasi saglanir.
- Hafifce yaglanmis firin kabina aktarilir.
- Karistirma kabinda kalmis harclari da kalan sut ile karistirip yikatarak, tepsiye aktarilir.
- Tepsi soyle bir hafifce sallanir.
- 160 C derecede yaklasik 45 dk. pisirilir.
- Bir bicak batirilip pistigi kontrol edilir.
2 yorum:
Adapazarı yöresinden. Ben de bir arkadaşım da yiyip bayıldım. Orijinal tarif sanıyorum Emine Berder'in kitabından. Yoksa Sahrap Soysal'mıydı??? Çay sofralarına yakıştığı kadar şarap partilerine de çok yakışıyor. Küçük kareler şeklinde dilimleyip, peynir tabağının yanına koyun, yiyenler çok etkileneceklerdir. Sevgiler, Erdem
Emine Beder..
Bugün Habertürk Gazetesi'nin ekinde
Emine Beder'in tarifleri vardı. İçlerinden Kaşnuka ve Muçari'yi hiç duymamıştım. Google'da birtek sizin sitede çıktı KASNUKA.
Deneyeceğim..
Muçari diye bir tarif duyan var mı?
Ece Karaca / ISTANBUL
Yorum Gönder