30 Nisan 2009 Perşembe

Kisir Tarifimiz de Gokcen'den !

Burada, Austin'de edindigim arkadaslarimdan bir tanesi ayni zamanda en gencimiz Gokcen. Cok guleryuzlu , cok tatli ve su anda da ikinci cocuguna hamile. Allah izin verirse kiz bebegimiz olacak.

Duydum ki kisiri da cok guzel yapiyormus, allem ettim kallem ettim, kendimi davet ettirdim. Sagolsun beni kirmadi ve bizlere kocaman bir tencere kisir yapip evinde agirladi. Resmen tika basa yedim , yanima da -sonra yerim diye - yolluk bile aldim.

Tarifi de asagida , Gokcen'cigime tekrar cok tesekkur ediyor, sizlere de bir defa da bu tarife gore kisiri hazirlamanizi oneriyorum .

Afiyet olsun !
Malzemeler
  • 3 su bardagi Bulgur

  • 1 demet maydanoz

  • 1 demet yesil sogan

  • 2 adet limon

  • 1 cay bardagi zeytinyag

  • Tuz, sumak, karabiber, kirmizi biber

  • 3-4 kasik domates salcasi

  • 1 adet yemeklik ince dogranmis sogan

  • Istenirser 1 adet kobuklari soyulup kup dogranmis domates de ilave edilebilir, ama sulu olmayacak.

Yapilisi

  • Domates salcasi ile sogani yagimizin yarisi ile yakmadan cevir.

  • Sogutmaya birak.

  • 3 su bardagi bulguru 4 su bardagi kaynar suda islat.

  • 1 saat beklettikten sonra sogumus salca sogan karisimini bulgura yedir.

  • Yesil sogan ve maydanozu ince ince kiy.

  • Butun malzemeleri ve kalan yag iyice karistir.

  • Yesil salata ile veya tek basina servise sun !

Afiyet seker, bal olsun !


Hiç yorum yok: