Duydum ki kisiri da cok guzel yapiyormus, allem ettim kallem ettim, kendimi davet ettirdim. Sagolsun beni kirmadi ve bizlere kocaman bir tencere kisir yapip evinde agirladi. Resmen tika basa yedim , yanima da -sonra yerim diye - yolluk bile aldim.
Tarifi de asagida , Gokcen'cigime tekrar cok tesekkur ediyor, sizlere de bir defa da bu tarife gore kisiri hazirlamanizi oneriyorum .
Afiyet olsun !
Malzemeler
- 3 su bardagi Bulgur
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yesil sogan
- 2 adet limon
- 1 cay bardagi zeytinyag
- Tuz, sumak, karabiber, kirmizi biber
- 3-4 kasik domates salcasi
- 1 adet yemeklik ince dogranmis sogan
- Istenirser 1 adet kobuklari soyulup kup dogranmis domates de ilave edilebilir, ama sulu olmayacak.
Yapilisi
- Domates salcasi ile sogani yagimizin yarisi ile yakmadan cevir.
- Sogutmaya birak.
- 3 su bardagi bulguru 4 su bardagi kaynar suda islat.
- 1 saat beklettikten sonra sogumus salca sogan karisimini bulgura yedir.
- Yesil sogan ve maydanozu ince ince kiy.
- Butun malzemeleri ve kalan yag iyice karistir.
- Yesil salata ile veya tek basina servise sun !
Afiyet seker, bal olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder