Butun bir gogus olarak servis edilebilir, kesimi yiyene kalir.
Ya da , dilimleyip servis edebilirsiniz.
Malzemeler- 1 kisilik servis icin verildi, sayiya gore miktarlari artiriniz !
- Bir adet tavuk gogus eti
- 1 yemek kasigi haslanmis bezelye
- 1 yemek kasigi haslanmis , kucuk dogranmis havuc
- 1 -2 adet ince dogranmis mantar
- kesmeseker buyuklugunde kasar veya motzerella peyniri
- tuz ve karabiber
- Yapismamasi icin aycicek yagi.
Yapilisi
- Tavuk gogusunde keskin bir bicakla, mumkun oldugunca buyuk bir cep acilir. Tercihan kalin tarafindan aciniz.
- Acilan cebe hafifce tuz ve biber serpilir, sonra peynir yerlestirilir.
- Ardindan haslanmis sebzelerimiz ve mantarlarimiz eti zedelemeden yerlestirilir.
- Birkac kurdan ile veya dikilerek agzi kapatilir. En azindan sebzelerin disari tasmasi onlenir.
- Hafif yaglanmis bir firin kabina dolmalarimiz yerlestirilir.
- Bu asamada istenirse , buzdolabinda 4-5 saat muhafaza edilebilir.
- Firinlanmadan once-gerek yok ama- istenirse firca ile uzerlerine hafice sivi yag surulebilir.
- 180 derece C ' da 40 dk kadar pisirilir.
- Sicak sicak , butun veya dilimlenmis olarak servis edilir .
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder