6 Nisan 2009 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Dolmasi

Cok pratik bir yemek , ister tavugun gogus kismindan , isterseniz kalca- sis kismindan hazirlanabilir.



Butun bir gogus olarak servis edilebilir, kesimi yiyene kalir.
Ya da , dilimleyip servis edebilirsiniz.

Malzemeler- 1 kisilik servis icin verildi, sayiya gore miktarlari artiriniz !

  • Bir adet tavuk gogus eti
  • 1 yemek kasigi haslanmis bezelye
  • 1 yemek kasigi haslanmis , kucuk dogranmis havuc
  • 1 -2 adet ince dogranmis mantar
  • kesmeseker buyuklugunde kasar veya motzerella peyniri
  • tuz ve karabiber
  • Yapismamasi icin aycicek yagi.

Yapilisi

  • Tavuk gogusunde keskin bir bicakla, mumkun oldugunca buyuk bir cep acilir. Tercihan kalin tarafindan aciniz.
  • Acilan cebe hafifce tuz ve biber serpilir, sonra peynir yerlestirilir.
  • Ardindan haslanmis sebzelerimiz ve mantarlarimiz eti zedelemeden yerlestirilir.
  • Birkac kurdan ile veya dikilerek agzi kapatilir. En azindan sebzelerin disari tasmasi onlenir.
  • Hafif yaglanmis bir firin kabina dolmalarimiz yerlestirilir.
  • Bu asamada istenirse , buzdolabinda 4-5 saat muhafaza edilebilir.
  • Firinlanmadan once-gerek yok ama- istenirse firca ile uzerlerine hafice sivi yag surulebilir.
  • 180 derece C ' da 40 dk kadar pisirilir.
  • Sicak sicak , butun veya dilimlenmis olarak servis edilir .

Afiyet Olsun !










Hiç yorum yok: