Amerika' da limonata o kadar yaygin bir icecek ki ! Fakat bu arkadaslarin limonata diye ictikleri seyin , bizim bildigimiz limonata ile alakasi yok. Sicaklarin basladigi su gunlerde (en azindan burasi cok sicak) -yapayim da soyle serin serin icelim - dedim.
Iste benim ev yapimi limonatam...C vitamini deposu ve ferahlatici ... Mumkunse organik limonlar kullanin , gonul rahatligi ile tuketin
Kullanilan Malzemeler ( 10 bardak icin )
- 10 adet limon , ince kabuklu ve temiz beresiz olanlarinda secin
- 1 + 1/2 cup toz seker (1,5 su bardagi )
- Su ( istediginiz tatlilik derecesine gore su miktarini ayarlayabilirsiniz)
Yapilisi
- Limonlar sicak su ile cok iyi bir sekilde yikanir.
- Orta buyuklukte bir celik tencereye limonlarin bes adeti kabuklari ile birlikte halka halka dogranir.
- Uzerine toz sekerin tamami serpilir.
- Kalan bes limonun suyu limonlukla alinir . Posasi ve kabuklari tencereye aktarilir suyu da sekerli limon parcalarinin uzerinden gezdirilir.
- Tencerenin kapagi kapatilarak buzdolabinda en az 4 saat bekletilir. Hatta bir gece onceden yapilip buzdolabinda sabaha kadar bekletilir.
- Dinlendirilen limonlar elle 2-3 dakika ovularak tamamen ozleri alinmis olur. Uzerlerinden 6 bardak kadar su dokulur. Karistirilir ve tel bir suzgecten suzulur, limonata genisce bir tencereye alinir, buz dolabina kaldirilir.
- Posalarinin uzerinden 4 bardak kadar su dokulur, yarim saat kadar buzdulabinda dinlendirilir, tekrar tel suzgecten gecirilir.
- Suzulen yeni kisim onceki limonata ile birlestirip tadi istenen sekilde ayarlanir.
- Sogutularak servis edilir.
- Istenirse servis sirasinda bardaklara 1-2 adet taze nane yapragi ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder