4 Mayıs 2009 Pazartesi

Ev Yapimi Limonata


Amerika' da limonata o kadar yaygin bir icecek ki ! Fakat bu arkadaslarin limonata diye ictikleri seyin , bizim bildigimiz limonata ile alakasi yok. Sicaklarin basladigi su gunlerde (en azindan burasi cok sicak) -yapayim da soyle serin serin icelim - dedim.

Iste benim ev yapimi limonatam...C vitamini deposu ve ferahlatici ... Mumkunse organik limonlar kullanin , gonul rahatligi ile tuketin

Kullanilan Malzemeler ( 10 bardak icin )
  • 10 adet limon , ince kabuklu ve temiz beresiz olanlarinda secin

  • 1 + 1/2 cup toz seker (1,5 su bardagi )

  • Su ( istediginiz tatlilik derecesine gore su miktarini ayarlayabilirsiniz)

Yapilisi

  • Limonlar sicak su ile cok iyi bir sekilde yikanir.

  • Orta buyuklukte bir celik tencereye limonlarin bes adeti kabuklari ile birlikte halka halka dogranir.

  • Uzerine toz sekerin tamami serpilir.

  • Kalan bes limonun suyu limonlukla alinir . Posasi ve kabuklari tencereye aktarilir suyu da sekerli limon parcalarinin uzerinden gezdirilir.

  • Tencerenin kapagi kapatilarak buzdolabinda en az 4 saat bekletilir. Hatta bir gece onceden yapilip buzdolabinda sabaha kadar bekletilir.

  • Dinlendirilen limonlar elle 2-3 dakika ovularak tamamen ozleri alinmis olur. Uzerlerinden 6 bardak kadar su dokulur. Karistirilir ve tel bir suzgecten suzulur, limonata genisce bir tencereye alinir, buz dolabina kaldirilir.

  • Posalarinin uzerinden 4 bardak kadar su dokulur, yarim saat kadar buzdulabinda dinlendirilir, tekrar tel suzgecten gecirilir.

  • Suzulen yeni kisim onceki limonata ile birlestirip tadi istenen sekilde ayarlanir.

  • Sogutularak servis edilir.

  • Istenirse servis sirasinda bardaklara 1-2 adet taze nane yapragi ilave edilebilir.



Hiç yorum yok: