Annem Yugoslavya gocmenidir, koyunde adet su : dogum yapan kadinin evine goturmek uzere butun konu komsu bu hamur kizartmasini yaparmis. Yaparlarmis ki hem dogum yapilan evde hemen agiza atilacak bir yiyecek olsun, kadincagizin diger cocuklari da sicak sicak yesinler. O cocuklar ki zaten yeni gelen minik bebegi kiskaniyorlar, bari bu vesile ile getirilen sicak coreklerle biraz teselli bulurlarmis.
Annecigim yedi cocuklu bir ailenin en buyuk kizi oldugu icin, kendi adina durum daha da zor imis. Her yeni kardes, onun da omuzlarina biraz daha yuk bindirmis. En kucuk dayim hala daha anneme takilir, sen beni basta hic sevmedin diye.
Aman , hikayeye takildik , lafi uzattik. Iste tarif...
Malzemeler ( 2- 3 kisilik )
- 2 yumurta
- 1/2 cup un
- 1/2 cay kasigi kabartma tozu
- yarim kibrit kutusu buyuklugunda beyaz peynir, ufalanacak.
- 7-8 dal ince kiyilmis maydanoz
- 1 yemek kasigi yogurt
- tuz ve karabiler
- kizartmak icin sivi yag
- Uygun bir kaba butun malzemeler ust uste konur ve karistirilir.
- Istenirse maydanoz miktari kadar dereotu da konabilir.
- Hamurun kivamini 1 - 2 yemek kasigi yogurt suyu ile acabilirsiniz.
- Kizgin derin yagda , hamur bir kasik ile ceviz buyuklugunde alinip kizartilir. Icinin pismesi icin hamuru azar azar almakta fayda vardir.
Afiyet olsun !
1 yorum:
Hani bize, hani bize:)))
Yorum Gönder