8 Ekim 2009 Perşembe

Dunyanin En Kolay ve Lezzetli Mantar Corbasi


Benim annem mantar corbasi yapan annelerden hic olmadi. Ama ben bir cok yerde mantar corbasi ictim , cok da severim. Fakat oyle bir corba ki bu , tadi bazan cok bayik oluyor. Bunun nedeni de kullanilan krema ve tereyaginin fazlaligi. Asagidaki corbayi deneyin , bence pisman olmayacaksiniz. Hem lezzetli , hem de insanin icine baymiyor. Eger kullanacaginiz sut yagsiz olabilirse cok daha daha bile hafif olur.

Kullanilan Malzemeler 4 kisilik

  • 10 adet kultur mantari
  • 1 adet kucuk beyaz sogan
  • 1 yemek kasigi tereyag
  • 1 yemek kasigi sivi yag
  • 1 su bardagi soguk sut
  • 1 su bardagi soguk su
  • 3 yemek kasigi silme un
  • tuz, karabiber
  • Corbanin kivamini ayarlamak icin 2-3 bardak sicak su
Yapilisi
  • Mantarlar yikanip , bir mutfak havlusu ile kurutulur, saplari ile birlikte kucuk kucuk dogranir.
  • Dogranan mantarlar tencereye alinir biraz tuz serpistirilir. Kisik ateste suyunu cekmesi saglanir.
  • Suyu kacan mantarlara, sivi yag ve ince dogranmis soganlar ilave edilir.
  • Tahta bir kasikla karistirlarak sogan ve mantarlar 2 - 3 dakika kadar pisirilir.
  • Tencereye tereyag ilave edilir, yag eriyince silme olarak olculen 3 kasik un konur ve hizlica tahta kasik ile karistirmaya devam edilir.
  • Suratli olarak yarim dakika kadar karistirilarak pisirilir.
  • Tenceremize bir yandan soguk su ilave edilir , diger yandan da bir tel cirpici yardimi ile un ve mantarlar karistirilir.
  • Soguk sudan sonrada soguk sut , karisima tel ile karistirilarak ilave edilir.
  • Ocagin alti biraz arttirilir , karistirma surdurulur.
  • Pismeye baslayan corbanin kivami gelmeye baslar, 2 bardak kadar sicak su ilavesi yapilir. Istege gore su miktari arttirilabilir.
  • Orta ateste 5 dakika kadar kaynatilan corba tercihen taze cekilmis karabiber ile sicak servis edilir.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok: