Benim annem mantar corbasi yapan annelerden hic olmadi. Ama ben bir cok yerde mantar corbasi ictim , cok da severim. Fakat oyle bir corba ki bu , tadi bazan cok bayik oluyor. Bunun nedeni de kullanilan krema ve tereyaginin fazlaligi. Asagidaki corbayi deneyin , bence pisman olmayacaksiniz. Hem lezzetli , hem de insanin icine baymiyor. Eger kullanacaginiz sut yagsiz olabilirse cok daha daha bile hafif olur.
- 10 adet kultur mantari
- 1 adet kucuk beyaz sogan
- 1 yemek kasigi tereyag
- 1 yemek kasigi sivi yag
- 1 su bardagi soguk sut
- 1 su bardagi soguk su
- 3 yemek kasigi silme un
- tuz, karabiber
- Corbanin kivamini ayarlamak icin 2-3 bardak sicak su
Yapilisi
- Mantarlar yikanip , bir mutfak havlusu ile kurutulur, saplari ile birlikte kucuk kucuk dogranir.
- Dogranan mantarlar tencereye alinir biraz tuz serpistirilir. Kisik ateste suyunu cekmesi saglanir.
- Suyu kacan mantarlara, sivi yag ve ince dogranmis soganlar ilave edilir.
- Tahta bir kasikla karistirlarak sogan ve mantarlar 2 - 3 dakika kadar pisirilir.
- Tencereye tereyag ilave edilir, yag eriyince silme olarak olculen 3 kasik un konur ve hizlica tahta kasik ile karistirmaya devam edilir.
- Suratli olarak yarim dakika kadar karistirilarak pisirilir.
- Tenceremize bir yandan soguk su ilave edilir , diger yandan da bir tel cirpici yardimi ile un ve mantarlar karistirilir.
- Soguk sudan sonrada soguk sut , karisima tel ile karistirilarak ilave edilir.
- Ocagin alti biraz arttirilir , karistirma surdurulur.
- Pismeye baslayan corbanin kivami gelmeye baslar, 2 bardak kadar sicak su ilavesi yapilir. Istege gore su miktari arttirilabilir.
- Orta ateste 5 dakika kadar kaynatilan corba tercihen taze cekilmis karabiber ile sicak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder