14 Şubat 2010 Pazar

Hassasli Muzlu Kek ( Banana Poppy Seed Cake)

Malzemeler
  • 1 cup+2/3 cup un
  • 1 tsp yemek sodasi
  • 1 fiske tuz
  • 2/3 cup sut
  • 2 olgun muz
  • 3 tbs eritilmis tereyag
  • 4 tbs bitkisel yag ( ben kanola yagi kullandim)
  • 1 cup toz seker
  • 1,5 tsp vanilya
  • 2 irice yumurta
  • 1/4 cup hassas tohumu ( lutfen sekerdeki s gibi okuyunuz)
Yapilisi
  • Un , tuz ve yemek sodasi birlikte elenirler.
  • Ayri bir kapta her iki yag, vanilya ve toz seker cirpilir.
  • Yag ve seker karisimin uzerine yumurtalar ilave edilir ve cirmaya devam edilir.
  • Bir baska kapta ise sut ve muzlar catalla ezilir.
  • Yumurtali karisimin uzerine , sutlu karisim ve hassas tohumlari ilave edilir.
  • Tamamen karisma saglandiktan sonra, un ve karbonat 3 bolumde ilave edilir ve tahta bir kasikla karistirma yapilir.
  • Kek hamuru, yaglamis ve mumkunse tabanina yagli kagit konmus kucuk bir firin kabina dokulur.
  • 180 C derecede, yaklasik 35 dakika firinin altan 2 rafinda pisirilir.

Hiç yorum yok: