- 1 cup+2/3 cup un
- 1 tsp yemek sodasi
- 1 fiske tuz
- 2/3 cup sut
- 2 olgun muz
- 3 tbs eritilmis tereyag
- 4 tbs bitkisel yag ( ben kanola yagi kullandim)
- 1 cup toz seker
- 1,5 tsp vanilya
- 2 irice yumurta
- 1/4 cup hassas tohumu ( lutfen sekerdeki s gibi okuyunuz)
Yapilisi
- Un , tuz ve yemek sodasi birlikte elenirler.
- Ayri bir kapta her iki yag, vanilya ve toz seker cirpilir.
- Yag ve seker karisimin uzerine yumurtalar ilave edilir ve cirmaya devam edilir.
- Bir baska kapta ise sut ve muzlar catalla ezilir.
- Yumurtali karisimin uzerine , sutlu karisim ve hassas tohumlari ilave edilir.
- Tamamen karisma saglandiktan sonra, un ve karbonat 3 bolumde ilave edilir ve tahta bir kasikla karistirma yapilir.
- Kek hamuru, yaglamis ve mumkunse tabanina yagli kagit konmus kucuk bir firin kabina dokulur.
- 180 C derecede, yaklasik 35 dakika firinin altan 2 rafinda pisirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder