8 Haziran 2010 Salı

FIRINDA KUSKONMAZ

Bir zamanlar market raflarinda gorup, bir turlu alip denemedigim bir sebzeydi ! Adi filan da enteresan . Yemek dergilerinde goruyordum bazi tarifler ama , ne bileyim karmasik filan geliyordu demek ki.
Ilk denedigim tarifte , kuskonmazimiz haslanarak salata turu bir yemege donusuyordu. Acikcasi ben lezzetini cok begenmedim , o nedenle de buraya koyamadim ne yazik ki .
Gelelim "firinda kuskonmaza" ! Hem cok pratik , hem de lezzetli . Ozellikle et veya tavuk izgaralarinizin yanina cok yakisacak bir garnitur. Balik derseniz izgara somon ile cok yakisikli durur derim. Zaten iyi restoranlarda mutlaka beraber sunuluyor.

Malzeler - 4 kisilik
  • 1 demet kuskonmaz
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kasigi zeytin yag
  • 1/2 cay kasigi pul biber
  • 1/2 cay kasigindan biraz az taze cekilmis karabiber
  • tuz
  • Ince kenarli bir tepsi ve kaplayacak buyuklukte yagli kagit
Yapilisi
  • Firin 200 C dereceye ayarlanir.
  • Kuskonmazlar bol su ile yikanir, kurulanir.
  • Bicakla en uclari hafifce kesilir , iki parcaya ayrilir. Taze kuskonmazlar cok rahat el ile bolunebilir.
  • Bir kucuk kapta yag, limon suyu , tuz , karabiber ve pul biber karistirilir.
  • Ikiye bolunmus kuskonmazlar bu sos ile genis bir kapta el ile guzelce harmanlanir.
  • Tercihen ince kenarli bir tepsi yagli kagit ile kaplanir , harmanlanan kuskonmazlar mumkun oldugunca serbest sekilde tepsiye yayilir.
  • Firinin orta rafinda 10-15 dakika kadar firinlanir. Arada uzun tahta bir kasikla karistirlabilir.
  • Govde kismi yumusayip, uclari hafif kizarinca pismistir.
  • Tercihen sicak veya ilik servis edilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: