Ilk denedigim tarifte , kuskonmazimiz haslanarak salata turu bir yemege donusuyordu. Acikcasi ben lezzetini cok begenmedim , o nedenle de buraya koyamadim ne yazik ki .
Gelelim "firinda kuskonmaza" ! Hem cok pratik , hem de lezzetli . Ozellikle et veya tavuk izgaralarinizin yanina cok yakisacak bir garnitur. Balik derseniz izgara somon ile cok yakisikli durur derim. Zaten iyi restoranlarda mutlaka beraber sunuluyor.
Malzeler - 4 kisilik
- 1 demet kuskonmaz
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kasigi zeytin yag
- 1/2 cay kasigi pul biber
- 1/2 cay kasigindan biraz az taze cekilmis karabiber
- tuz
- Ince kenarli bir tepsi ve kaplayacak buyuklukte yagli kagit
- Firin 200 C dereceye ayarlanir.
- Kuskonmazlar bol su ile yikanir, kurulanir.
- Bicakla en uclari hafifce kesilir , iki parcaya ayrilir. Taze kuskonmazlar cok rahat el ile bolunebilir.
- Bir kucuk kapta yag, limon suyu , tuz , karabiber ve pul biber karistirilir.
- Ikiye bolunmus kuskonmazlar bu sos ile genis bir kapta el ile guzelce harmanlanir.
- Tercihen ince kenarli bir tepsi yagli kagit ile kaplanir , harmanlanan kuskonmazlar mumkun oldugunca serbest sekilde tepsiye yayilir.
- Firinin orta rafinda 10-15 dakika kadar firinlanir. Arada uzun tahta bir kasikla karistirlabilir.
- Govde kismi yumusayip, uclari hafif kizarinca pismistir.
- Tercihen sicak veya ilik servis edilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder