28 Aralık 2010 Salı

Soguk Bir Kis Gunu


Gunun Monusu
******
Sebzeli Sulu Kofte
Pirinc Pilavi
Mevsim Salatasi
Irmik Helvasi

Dun aksam, yemekte ayni monuyu uyguladim. Sebzeli sulu kofte pisirdim ve inanin tadina doyamadim. Cok hafif oldu.Yagini neredeyse 1 yemek kasigiyla sinirli tuttum.
Tarifler arasinda henuz yok ama eminim ama cogunuzun kendinize gore birsebzeli sulu kofte tarifiniz vardir.Bir sonraki yapisimda resimleyip tariflerim arasina koyacagim, bulunsun valla..

4 porsiyonluk bir yemek icin kullandigim malzeme soyle;
200 gr. kiyma ( karabiber, tuz, biraz yumurta aki , biraz ekmek ici ile kucuk kofte yap)
1 cay bardagi dunmus bezelye
1 buyuk patates
1 havuc
1 kuru sogan
1 kasik domates salcasi
Ben koymadim ama varsa kucuk bir kabak konulabilir.
Yapilis:
  • 1 yemek kasigi zeytin yaginda ince kiyilmis sogani cevir,
  • kucuk dogranmis havuc ve bezelyeleri ilave et .
  • Agzi kapali olarak 5 dakika kisik ateste sebzeleri terlet.
  • Salcayi ilave et , soyle bir cevir ve yarim cay bardagi kadar sicak su ilave et .
  • 10 dakika kadar daha kisik ateste pisirmeye devam et.
  • Kusbasi dogranmis patatesleri ilave et.
  • 1 cay kasigi kadar tuzunu koy, karistir ve 2 bardak sicak su ilavesi yap .
  • Tum sebzeler yumusayip pisinceye kadar kisik ateste tencerenin agzi kapali sekilde pisirmeyi surdur.
Yaklasik 15-20 dakika sonra hepsi pismis olacaktir
  • Kofteleri teker teker yemege ilave et , suyunu kontrol et .
  • Kivam olarak hafif sulu bir yemek olmasi beklenir.
  • Ihtiyac varsa yarim su bardak sicak su ilavesi yap. Tencereyi hafifce sallayarak, koftelerin tamamen yemekle harmanlanmasini sagla .
  • Kofteler pisince kadar, 30 dakika, kadar kisik ateste tencerenin kapagi kapali vaziyette ateste pisirmeye devam et.

Yaninda pirinc pilavi iyi gider !

Afiyet Olsun


Hiç yorum yok: