Kullanilan Malzeme
hamur;
1/2 cup tereyag(erimis)
1/2 cup siviyag
1/2 cup yogurt
4 yemek kasigi toz seker
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
aldigi kadar un ( ele yapismayan , yumusak bir hamur olmali )
Ici ;
4 adet orta boy elma
5 yemek kasigi toz seker
1 cup ceviz ici ( irice cekilmis )
1/2 cay kasigi tarcin
Uzeri icin bolca pudra sekeri
Yapilisi:
- Elmalar rendelenir, toz sekeri ile kisik ateste karistirilarak 4-5 dk. pisirilir.
- Cevizi ve tarcini ilave edilir , 1-2 dakika daha karistirilarak pisirme islemi devam eder.
- Sogumasi icin kenara alinir.
- Sirasiyla yaglar,yogurt, kabartma tozu ve seker birlikte karistirilir.
- Elenmis durumdaki unumuz , yagli karisima aldigi kadar ilave edilir.
- Elle karistirilip yogrularak, ele yapismayan ama kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilmelidir.
- Yarim saat kadar oda sicakliginda dinlendirilir.
- 1. sarma sekli; pogaca seklinde hazirlanir
- 2. sarma sekli ; mandalina buyuklugunde hamur alinir , buyukce bir pasta tabagi boyutunda, merdane ile acilir. 8 parcaya ayrilir, herbir parcanin genis kismina 1 tatli kasigi ic konur ve kenarlari acik olarak sarilir.
- Yagli kagit serilmis bir tepsiye dizilir.
- 180 C derecede 20 dk. kadar hafifce pembelesinceye kadar pisirilir.
- Firindan alinir, henuz sicak iken, uzerine bolca pudra sekeri serpilir.
- Ilininca servise hazirdir.
2 yorum:
Harika gorunuyor canim Nuriye'cigim, ellerine saglik.
Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
Ilgine tesekkur ederim Aybike'cigim. Senin elmalilarin da ne guzel olurdu ! Bu tarif de kayinvalidemin, o da cok guzel yapiyor.
Yorum Gönder