14 Ocak 2011 Cuma

Elmali Kurabiye



Kullanilan Malzeme
hamur;
1/2 cup tereyag(erimis)
1/2 cup siviyag
1/2 cup yogurt
4 yemek kasigi toz seker
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
aldigi kadar un ( ele yapismayan , yumusak bir hamur olmali )

Ici ;
4 adet orta boy elma
5 yemek kasigi toz seker
1 cup ceviz ici ( irice cekilmis )
1/2 cay kasigi tarcin

Uzeri icin bolca pudra sekeri

Yapilisi:
  • Elmalar rendelenir, toz sekeri ile kisik ateste karistirilarak 4-5 dk. pisirilir.
  • Cevizi ve tarcini ilave edilir , 1-2 dakika daha karistirilarak pisirme islemi devam eder.
  • Sogumasi icin kenara alinir.
  • Sirasiyla yaglar,yogurt, kabartma tozu ve seker birlikte karistirilir.
  • Elenmis durumdaki unumuz , yagli karisima aldigi kadar ilave edilir.
  • Elle karistirilip yogrularak, ele yapismayan ama kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilmelidir.
  • Yarim saat kadar oda sicakliginda dinlendirilir.
  • 1. sarma sekli; pogaca seklinde hazirlanir
  • 2. sarma sekli ; mandalina buyuklugunde hamur alinir , buyukce bir pasta tabagi boyutunda, merdane ile acilir. 8 parcaya ayrilir, herbir parcanin genis kismina 1 tatli kasigi ic konur ve kenarlari acik olarak sarilir.
  • Yagli kagit serilmis bir tepsiye dizilir.
  • 180 C derecede 20 dk. kadar hafifce pembelesinceye kadar pisirilir.
  • Firindan alinir, henuz sicak iken, uzerine bolca pudra sekeri serpilir.
  • Ilininca servise hazirdir.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika gorunuyor canim Nuriye'cigim, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.

Nuriye dedi ki...

Ilgine tesekkur ederim Aybike'cigim. Senin elmalilarin da ne guzel olurdu ! Bu tarif de kayinvalidemin, o da cok guzel yapiyor.