Evet biz de hakliyiz, hep organik sebzeyi meyveyi nasil bulalim, bulsak bile nasil para yestistirelim ? O zaman akilli secimlerle mutfagimiza giren sebze ve meyveleri temin etmemiz gerekiyor. Ben de bunlari bu konuda yapilmis arastirma sonuclarindan ogreniyorum.
Bu tip bilgilerin yer aldigi siteler:
http://foodnews.org/
http://foodnews.org/walletguide.php
http://ewg.org/
*******
Uretimleri sirasinda , cok fazla pestisit-tarimsal ilaclara kullanilmasi gereken bazi urunler var ki , bu urunlerin mutlaka organik olarak bulup yememiz tavsiye ediliyor. Yani organik olmayanlari bilin ki cok fazla gubre kullanilarak uretilmistir.
Mutlaka Organik olarak Tuketilmesi Gerekenler
Seftali
Elma
Tatli Kirmizi Biber
Kereviz
Nektar
Cilek
Kiraz
Armut
Uzum
Ispanak
Marul-kivircik
Patates
Bazi tarim urunleri var ki uretimlerini daha az pestisit-tarim ilaci kullanilarak da yapabilmek mumkunmus. Bu nedenle , bu urunleri organik olmayan yani konvensiyonel olarak uretilmis halleriylede tuketebilmemis mumkun.
Konvensiyonel Olarak Tuketilen Urunler
Sogan
Avakado
Tatli Misir
Ananas
Mango
Kuskonmaz
Bezelye
Kivi
Muz (bas ve uc kisimlarini Yemeyin)
Lahana
Brokoli
Papaya
2 yorum:
yani mutlaka organik olarak tuketilmesi gerekenler listesindeki sebzeleri, meyvalari mevsiminde alip yesek bile, bunlarin uretiminde cok fazla tarimsal ilac kullanilmistir, biz yine de organik olanini bulup yemeye calismaliyiz diye anliyorum ben bunu. dogru mu?
Burada da devreye Iyi Tarim Uygulamalari ITU giriyor. Yani uretim sonrasi uzerinde kalan kimyasal madde kalintilarinin miktarinin test edilerek , limitlerin altinda olmalari gerekir. Gerekenden fazla kullanim cok daha zararli. Bilincli ciftcilik, iscilik gerekli. Uretimin cahil ellere birakilmamasi gerekli.Takip gereklidiye dusunuyorum. Aslinda bunu tabiki ben degil ziraat muhendisleri soyluyor.
Yorum Gönder