4 Ocak 2011 Salı

VISNELI MAFFIN


Istedim ki, 2011 yili tariflerine guzel ve pratik bir lezzet ile baslayayim.

Visneli Maffin bu acidan iyi bir secim oldu. Maffin bir Kuzey Amerika kahvalti klasigi , sogukta yenebilir ancak firindan cikmis sicak hali cok lezzetli oluyor. Isterseniz yaninda cirpilmis kremsanti ile de servis yapabilirsiniz. Isterseniz cocugunuzun beslenmesine koyup, okulda afiyetle yedirirsiniz

Tarif Mutfak Rehberi dergisinin 1997 Ocak sayisindan alinmistir.
12 adet Icin
  • 125 gr visne(dondurulmus), kucuk bir kase
  • 250 gr un (1+2/3 su bardagi)
  • 2 tatli kasigi (silme) kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr toz seker ( 1 subardagindan 1 parmak eksik )
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardagi sut
  • 1/2 su bardagi kivamli ayran
  • 1tatli kasigi portakal kabugu rendesi
  • 3 yemek kasigi yag ( 1 kasik erimis tereyag+2 yemek kasigi aycicek yagi olabilir, isterseniz tamamini tereyag ile yapabilirsiniz! )
Yapilisi:
  • Visnelerin cozulmesini bekleyip sularini suzun. Bir fiske(25 gr) unla karistirin ve bekletin.
  • Vanilya, seker, yumurta, portakal kabugu rendesi , sut , ayran ve yagi birlikte bir kac dakika cirpin. Un ve kabartma tozunu da ilave edip karistirin.
  • Hamuru 12 gozlu kucuk , hafifce yaglanmis maffin kaplarina veya kucuk kagit kaplara aktarip 180 C derece isitilmis firinda pisirin.
  • Sade veya krem santi ile birlikte afiyetle yiyin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: