4 porsiyonluk bir yemek icin kullandigim malzeme soyle;
200 gr. kiyma ( karabiber, tuz, biraz yumurta aki , biraz ekmek ici ile kucuk kofte yap)
- 1 cay bardagi dunmus bezelye
- 1 buyuk patates
- 1 havuc
- 1 kuru sogan
- 1 kasik domates salcasi
Yapilis:
- 1 yemek kasigi zeytin yaginda ince kiyilmis sogani cevir,
- kucuk dogranmis havuc ve bezelyeleri ilave et .
- Agzi kapali olarak 5 dakika kisik ateste sebzeleri terlet.
- Salcayi ilave et , soyle bir cevir ve yarim cay bardagi kadar sicak su ilave et .
- 10 dakika kadar daha kisik ateste pisirmeye devam et.
- Kusbasi dogranmis patatesleri ilave et.
- 1 cay kasigi kadar tuzunu koy, karistir ve 2 bardak sicak su ilavesi yap .
- Tum sebzeler yumusayip pisinceye kadar kisik ateste tencerenin agzi kapali sekilde pisirmeyi surdur.
- Kofteleri teker teker yemege ilave et , suyunu kontrol et .
- Kivam olarak hafif sulu bir yemek olmasi beklenir.
- Ihtiyac varsa yarim su bardak sicak su ilavesi yap. Tencereyi hafifce sallayarak, koftelerin tamamen yemekle harmanlanmasini sagla .
- Kofteler pisince kadar, 30 dakika, kisik ateste tencerenin kapagi kapali vaziyette ateste pisirmeye devam et.
Yaninda pirinc pilavi iyi gider !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder