23 Ocak 2015 Cuma

KAKAOLU KAPKEK

 
Üst Kremalı da Şahane
Öyle hızla tükenecek ki inanamayacaksınız !

Tatil döneminde evde olan çocuklarınızı ve sizi çok sevindirecek harika bir tarif.
Böyle de güzel pişiyorlar !
Ben daha hafif olsun diye kremasız olarak çocuklarıma veriyorumKapkek öyle lezzetli ki, kremasını hiç aramıyorlar. Daha hafif oluyor, yerken de etraflarına bulaşmıyor. Zaten yeterince çikolata yiyor keratalar !.. Bizler içinde kahvenin yanında süper .
Malzemeler 
Kapkek için:
  • 110 gr.tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 kap (200 gr.) toz şeker
  • 2 yumurta
  • 3/4 kap (85 gr) un
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1/2 kap (45 gr.) kakao
  • 1/2 kap (120 ml.) süt
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üst Kreması için:
  • 160 gr. sütlü kuvertür çikolata (marketten aldığınız kaliteli bir sütlü çikolata da işinizi görür)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı ( 30 ml. ) süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü veya 1/2 paket vanilya
Kapkek'in Yapılışı
1.Fırınınızı 175 derece C'ye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
2.Yağ ve şekeri birlikte krem kıvamı alıncaya kadar çırpın.
3.Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
4.Ayrı kapta un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin.
5.Unlu kuru karışımı , yağlı yumurtalı karışıma ekleyin, çırpın.
6.Son olarak sütü ve vanilyayı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin .
7.Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırmayı bırakın.
8.12 'lik kapkek tepsisinin her gözüne önce kapkek kağıt kalıbını koyun, ardından yaklaşık 2/3 'ü dolacak şekilde hamuru paylaştırın.
9. Öncedemn ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
10. Tel ızgara üzerinde soğutun.

Kremanın Yapılışı
1.Kremayı hazırlamak için benmarı usulü çikolata ve yağı birlikte eritin.( Cam bir kaseye parçalanmış çikolata ve tereyağ konur.Cam kase de bir tencerede kaynayan suyun içine oturtulur.)
2.Erime gerçekleşince, tencere dışına alınır, süt ve vanilya ilave edilir, çırpılır.
3.Bir süre buzdolabında soğuttuktan sonra kapkekelerin üzerine sürülür.

Not: Bu tarif Sn. Işıl Sözer ve Sn.Berna Gürşen'in yazdıkları , Boyut Yayıncılıktan çıkan " BUTİK PASTACILIK" adlı harika  kitaptan ( sayfa 66-67 ) alınarak uygulanmıştır.

Hiç yorum yok: