MALZEMELER
2 kap Glütensiz Un (resimdeki unu kullandım,harika bir karışım)
1+ 1/4 kap toz şeker
3 adet iri yumurta ( küçükse 4 )
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat (yemek sodası)
1/2 kap fındık yağı( daha hafif oluyor) veya zeytin yağı
1 kap laktozsuz süt
***
4 yemek kaşığı kakao
1+1/2 kap vişne ( donmuş olabilir, çekirdekleri çıkarılmış, ikiye bölünmüş, fazla suyu süzülmüş)
1/2 kap bitter damla veya parçalanmış çikolata
YAPILIŞI
Şeker, vanilya ve yumurtalar hızlı bir devirde çırpılır.
Ayrı bir kapta un, karbonat ve kakao birlikte elenir.
Yumurtalı karışıma önce süt, ardından yağ eklenir.
Tel çırpıcı ile çırpmaya devam edilir.
Unlu karışım da ilave edilir.
Tabanı yağlı kağıt ile kaplanmış mümkünse kelepçeli bir kalıp hafifçe tereyağ ile yağlanır.
Kek karışımı kalıba dökülür, önce vişneler yüzeye dağıtılır.
Parça çikolatalar serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış fırının alttan ikinci katında pişirilir.
30 dakikanın sonunda bıçak ile pişirme kontrolü yapılır.
*****
180 derece C, 30 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder