24 Ocak 2019 Perşembe

SÖMESTRE TATİLİ HAVALARI


Ne zaman başladı tam bilemeyeceğim bu yarıyıl okul tatili krizi. En azından bizlerin zamanında bu kadarı yoktu, kesin...
Ya da çoook ve bir hayli  zengin ailelerin  bir yaşadığı bir ayrıcalıktı herhalde . Hiç bahsedilmezdi  öyle'' tatilde nereye tatile gittin, kaç gün kaldın'' filan.
Başka şehirdeki teyze, halı , dayılar ziyaret edilir, kuzenlerle oynanır, üzerine 3-5 gün de  hasta olunur , öylece geçerdi tatilimiz.
Kitaplar okurduk biz, kış olduğu için evden pek dışarı çıkamaz, en fazla komşu teyze gezmeleriyle geçerdi . İlçe kütüphanelerine gidilir, ödünç kitap alır, Doğan Çocuk dergilerini  karıştırırdık.
*****
Şimdilerde yine şehirler arası ziyaretler yapılıyordur mutlaka çoluk çocuk. 
Ancak eğlenceler AVM katlarına sıkışmış durumda.
Sinemalar, yeme içme katları tıka basa  öğrenci ve ana babalar ile dolu.
Tütü giymiş(tülden yapılmış etek) kız çocukları, en güzel pozlarını oyun alanlarındaki oyuncakların üzerinde veriyorlar annelerine. Erkek çocukları en elektronik ve puanlı oyuncaklarda yarışıyorlar birbirleriyle.
Ana babaların (büyük çoğunluğu işlerinden birkaç günlük izin almış) ise gidilen bu AVM lerde, nasıl ''su gibi'' para harcandığını görüp biraz canları sıkılmış. Arada ellerindeki cep telefonlarına bakıp, çocuklarının peşinden koşuşturuyorlar.
Günün sonunda ise akıllardaki soru  ''yarın ne yapacağız'' ?
****
Of daha nasıl geçeceği belli olmayan bir hafta sonu  ve haftanın kendisi var. 
Kalanı süre için şimdiden kolay gelsin .
*****
İşte size bir seçenek, AVM lerden uzak durup, yeni bir şeyler görüp, öğrenme istiyorsanız, İSTANBUL AKVARYUM güzel bir seçenek. Florya sahilinde yer alan dünyanın en büyük akvaryumu ,dünya denizlerinde yaşayan balık türlerine yer veriyor. Giriş ücreti ve içerik detaylarını internetten bulabilirsiniz.
Bizde benim ufaklığımla bugün oradaydık.😉


Hiç yorum yok: