4 Nisan 2019 Perşembe

KAVURMA, HAYATIMIZDAKİ YERİ , ÖNEMİ VE TARİFİ

Artık kavurmacı olup çıktık. Bilhassa büyük oğlum için çok önemli. Bazen tostunu bazen sadece eriterek kendini pek bir severek yiyor. Küçük oğlum ise hem tostunu, hem de kavurmalı yumurta olarak seviyor. Ailecek seviyoruz yani. Ben de çareyi bittikçe yapmakta, evden hiç eksik etmemekte buldum. Sucuktan daha sağlıklı, evde yapması da daha kolay ve ekonomik . 

Tavadaki son hali , lokum gibi pişmiş ve her türlü kullanıma hazır !!!!
Cam bir kavanozda bastırarak, buz dolabında saklamak en iyi yöntem ..

.Peynirli & Kavurmalı Tost

MALZEMELER & YAPILIŞI

1 kg dana kavurmalık et, kuşbaşı doğranmış
50 gr iç yağı













YAPILIŞI
1-Yayvan ve derince bir çelik tava alınır, iyice ısıtılır.

2-Küçük kavurmalık doğranmış et kızgın tavaya alınır ve hızlıca karıştırılarak mühürlenir.


3-Et suyunu salıp, rengi değişinceye kadar harlı ateşte karıştırılır.

4-Tercihen cam bir kapak ile örtülerek en kısık ateşte ve en küçük ocakta pişmeye bırakılır. Mümkünse hiç kapağı açılmadan, sadece sallayarak karışması sağlanır.

5- Yaklaşık 1 saat 30 dk. sonrasında neredeyse pişmiş ve suyunu da çekmiş olacaktır.
6-İç yağı küçük bir tavada eritilir.


7-İçindeki kıkırdaklar ayrılarak eriyik kısmı neredeyse pişen kavurmanın üzerine dökülür. Yarım çay bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir, çok güzel karıştırılır. Kapağı kapalı olarak tekrar kısık ateşte suyu çekilinceye kadar ilave 30 dk. daha pişirilir.


Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok: