28 Aralık 2007 Cuma

Dengeli Bir Menü

Şehriyeli Tavuk Çorbası
Ispanaklı Tepsi Böreği (annemin usulü)
Mevsim Salatası & yoğurt.
Kabak tatlısı & Meyva

Kış mevsimi geldiğinde, sıcacık bir çorbanın değerini daha bir anlarız. Hele tavuk suyuna yapılan şehriye çorbası hastaları bile iyileştirir.... Ispanak ve diğer mevsim otları ile hazırlanmış lezzetli bir börek, sonra salatamız da var. Yemek üzerine de kabak tatlımız ve meyvamız. Çocuklara önce çorba ve salata ardından da, taze sıkılmış portakal suyu ile sunacağımız böreğimiz , herkes için dengeli bir öğün oluşturur.
Bu arada , prebiyotik etkisinden dolayı, sofrada mutlaka bir kase yoğurt bulundurmakta fayda var.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: