28 Aralık 2007 Cuma

Şehriyeli Tavuk Çorbası-kış tarifi



Malzemeler ( 4 kişilk)
1 Y.K. domates salçası
1 Y.K. zeytin yağ
20gr. tereyağ
1 çay bardağı tel veya arpa şehriye
4 Su bardağı tavuk suyu veya sade su
5-6 dal taze nane veya bir tutam kuru nane
1 çay kaşığı tuz
Tavuk suyu elde etmek için

2 adet tavuk baget veya pirzolası

1/2 küçük kuru soğan

Tavuk parçaları, soğuk su ile bir taşım kaynatılır. Köpüğü çıkmaya başlayınca 2-3 dk. kadar daha kaynatılır. Çatalla derileri soyulur ,başka bir tencereye aktarılıp soğan ve soğuk su ile pişirmeye alınır. Etlerin pişmesi ile işlem tamamlanır.Et suyu süzülerek çorbalarda kullanılır. Etlerde tiftilir.
Yapılışı
Salça tereyağı ve zeytin yağı ile tencereye alınır. Yakmadan yağda hafifçe çevrilir. Önce biraz sıcak su ilavesi salçanın yanmadan ezilmesi sağlanır. 4 su bardağı sıcak et suyu eklenir. Göbeğinden kaynayacak şekilde harlı ateşe alınır. Kaynayınca şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler pişince, içine varsa biraz haşlanmış tavuk eti tiftilebilir. En son kıyılmış taze/kuru nane ilavesi yapılır ve bir taşım kaynatılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: