Bu keki oturduğumuz sitede gıda üzerine bir mekan işleten bir hanımdan tatmıştım. Tarifini istediğimde beni kibarca red etmişti. Kendimce bu tarifi geliştirdim. Gülümseyerek kulaklarını çınlatıp, sık sık pişiriyorum.
Kullanılan Malzemeler2 S.B. un
2 S.B. toz veya pudra şekeri
1/2 S.B. buğday nişastası
1 S.B. süt
3 adet yumurta
50 gr erimiş ılıtılmış tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Y.K. limon kabuğu rendesi
1 Y.K. limon suyu
1 küçük kase donmuş vişne
80 gr bitter çikolata
1 küçük kase fındık
Yapılışı
Donmuş vişneler yarım yarım kesilerek hazır edilir. Çikolata ve fındık çok ince olmayacak şekilde robottan geçirilir.
Yumurtalar, şeker, vanilya ve limon kabukları mikserle çırpılır. Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki süt ilave edilir. Çırpmaya devam ederek, erimiş tereyağ yavaş yavaş ilave edilir. Diğer yanda un kabartma tozu ve nişasta ile elenir . Üç porsiyon olarak, yumurtalı .karışımına eklenir Bir yandan da çırma teli ile karışma sağlanır. Bu karışıma sırasıyla fındık & çıkolata, son olarak limon suyu ilave edilir .Tereyağ ile yağlanmış cam bir kalıba hamur aktarılır. Üzerine hızlı bi şekilde vişneler yerleştirilir, önceden ıstılmış 180 C fırına alınır, 35 – 40 dk pişirilir.
Not : Bu kek mümkünse kendi kabında saklanmalıdır.Başka bir kalıba ters çevrilme çabası parçalanmasına sebeb olabilir.
Kullanılan Malzemeler2 S.B. un
2 S.B. toz veya pudra şekeri
1/2 S.B. buğday nişastası
1 S.B. süt
3 adet yumurta
50 gr erimiş ılıtılmış tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Y.K. limon kabuğu rendesi
1 Y.K. limon suyu
1 küçük kase donmuş vişne
80 gr bitter çikolata
1 küçük kase fındık
Yapılışı
Donmuş vişneler yarım yarım kesilerek hazır edilir. Çikolata ve fındık çok ince olmayacak şekilde robottan geçirilir.
Yumurtalar, şeker, vanilya ve limon kabukları mikserle çırpılır. Şeker eridikten sonra, oda sıcaklığındaki süt ilave edilir. Çırpmaya devam ederek, erimiş tereyağ yavaş yavaş ilave edilir. Diğer yanda un kabartma tozu ve nişasta ile elenir . Üç porsiyon olarak, yumurtalı .karışımına eklenir Bir yandan da çırma teli ile karışma sağlanır. Bu karışıma sırasıyla fındık & çıkolata, son olarak limon suyu ilave edilir .Tereyağ ile yağlanmış cam bir kalıba hamur aktarılır. Üzerine hızlı bi şekilde vişneler yerleştirilir, önceden ıstılmış 180 C fırına alınır, 35 – 40 dk pişirilir.
Not : Bu kek mümkünse kendi kabında saklanmalıdır.Başka bir kalıba ters çevrilme çabası parçalanmasına sebeb olabilir.
2 yorum:
nuriye ablacım bende bu keki yaptıkca senin kulaklarını çınlatıyorum.bu site sanırım en çok benim işime yarayacak,tarifler süpppeeerrr..
ELLERİNE SAĞLIK
Özlemciğim, bütün tarifler kolayve lezzetli, biliyorsun, kimilerini sen de tattın. Umarım hepsini denersin ve beğenirsiniz. Sevgilerimle
Yorum Gönder