13 Ocak 2008 Pazar

Havuçlu Mevsim Salatası

Salata yapmanın da tarifi mi olurmuş demeyin. Tabii ki çeşit çeşit malzemelerle sayısız çeşitte salatalar hazırlanabilir. Önemli olan bu tür çesnileri yaz kış soframızdan eksik etmememiz gereğidir.
Salatanın sosu malzemelerin bütünleşmesini sağlar. Burada verilen tertipte yağ-limon-sirke kullanılmıştır.
Salatada kullanılacak yeşillikleri ve diğer sebzeleri-çiğ olarak tüketilecekleri için- yıkadıktan sonra sirkeli suda mümkünse yarım saat kadar bekletmek hijyen açısından çok yararlı olacaktır. Bu şekilde gözle görülemeyen bazı böcek/haşerat ve yumurtalarını da etkisiz hale getirmiş oluruz.


Kullanılan Malzeme

1 adet havuç
10 adet kıvırcık yaprağı
2 adet taze soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
5-6 adet zeytin
1/2 limon
3 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
1 yemek kaşığı sirke
tuz , karabiber
Yapılışı
Yeşillikler yıkanırlar ve sirkeli suda yaklaşık 30 dk. bekletilirler. Bu arada havuç kazınır ve rendenin iri tarafı ile rendelenir.Tekrar yıkanıp, süzülen, mümkünse kurulanan salata yaprakları istenen incelikte doğranır. Salata kasesine alınır, üzerine rendelenmiş havuçlar yayılır. Taze soğanlar kıyılır, salataya serpiştirilir, istenirse zeytin ilave edilir. Bir kasede zeytin yağı, limon,sirke, tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz -dereotu harmanlanır. Tam sofraya geleceği zaman kasede hazırladığımız sos salataya ilave edilir, tekrar karıştırılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: