7 Ocak 2008 Pazartesi

İyi Haftalar

Tavuk İncik Haşlama
Bulgur Pilavı
Salata/Yoğurt
Meyva

Çocukluğumuzda tavuk genelede canlı alınır, evin babası tarafından kesilir, annemiz tarafından da tüyleri yolunur, içi temizlenirdi. Bunca zahmetin sonrasın da o tavuğun tadına doyulmaz kapış kapış giderdi. Zaten genelde ağır bir misafir geleceği zamanlar eve tavuk alınır, sofralar şenlenir, misafirimiz onurlandırılırdı. Şimdi hızlı ve sayısız pratik pişirme yöntemleri ile hayat kurtaran bir besin haline geldi.
Tavuğun incik bölümü, diğer adı baget, lezzetli ve çabuk pişer. Patates ,havuç, soğan ve bir defne yaprağı ile suluca ve lezzetli bir ana yemek olur. Yanına da güzel bir bulgur pilavı ...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: