8 Ocak 2008 Salı

Ayrılmaz İkili Kurufasulye&Pilav

Etli Kurufasulye
Pirinç Pilavı
Salata&Turşu
Meyva&Tel Kadayıf

Bazı yemeklerin, kıymeti yaş biraz ilerleyince anlaşılıyor. Çocukluğumda kurufasulye pilav pişen günlerde, burun kıvırır, anneme serzenişte bulunurdum. Yerdim yemesine ama, mutlu etmezdi beni bu yemek. Ama ne zaman ki üniversite yılları başladı, aç kalmamak için yemekhaneden çıkan yemekleri yemem gerekti, işte o zaman kıymete bindi.
Kurufasulye öyle bir nimet ki, başka bir sebze, biraz fazla pişse, suyu fazla kaçsa beğenilmez. Kuru ise iyice helmelenir, kallavileşir, süper olur, süper...En vasat lokantada bile pilav üstü güvenle kuru yenir. Sağlığımıza faydasını ise son yıllarda daha bir öğreniyoruz. Evde düzenli olarak pişirilip önlerine konulursa, aslında cocuklarda pek fazla mırın kırın edemezler. Az çok yiyeceklerdir.
hAkşamdan ıslatamadıysanız, pişirmeden önce 1 saat suda bekletmeniz faydalı olacaktır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: